Hlavní obsah

Fotbalisté si v pořadí FIFA pohoršili o čtyři místa na 33. příčku

CURYCH

Česká fotbalová reprezentace si v žebříčku FIFA pohoršila o čtyři příčky na 33. místo, což je nejhorší umístění od roku 1995. V čele je stejně jako před měsícem Brazílie.

Foto: Jan Tauber, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

V předchozím vydání byl český tým na 29. místě. Historicky nejhorším umístěním reprezentace je 67. pozice z března 1994, v září o rok později byla na 35. místě.

Na mistrovství světa, které začne za 15 dní v Jihoafrické republice, se v roli nejlepšího výběru podle pořadí FIFA představí Brazilci. Svěřenci trenéra Dungy před měsícem sesadili z čela Španělsko a vedení před evropskými šampiony udrželi. Na třetím místě jsou Portugalci, čtvrté je Nizozemsko, pátí úřadující mistři světa Italové.

Titulem nejlepšího afrického týmu se před turnajem v JAR chlubí Kamerun (19. místo), asijským reprezentacím vévodí Austrálie (20.), zóně CONCACAF pak USA (14.). Nejhůře postaveným účastníkem mistrovství světa je KLDR na 105. místě.

Z českých soupeřů pro kvalifikaci o postup na mistrovství Euro 2012 jsou na tom nejlépe Španělé. Následují Skotsko (43.), Litva (49.) a Lichtenštejnsko (149.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články