Hlavní obsah

Obrana mladíků se rozpadla

Bez dvojice stabilních obránců Vlastimila Vidličky a Aleše Schustera odcestovala včera po poledni výprava české fotbalové reprezentace do jedenadvaceti let ke klíčovému kvalifikačnímu utkání ME do Rakouska, které sehrají svěřenci Wernera Ličky v pátek v 16 hodin ve Waidhofenu.

Foto: PRÁVO

Trenér Werner Lička

Článek

"Jejich zdravotní stav se nelepšil. Nebyli na tom tak, aby mohli být pro páteční utkání fit. Proto jsme se rozhodli je poslat domů, aby se jejich stav ještě více nezhoršil. Nikoho dalšího jsme nepovolali," řekl Lička.

Oba hráče trápily natažené vazy v koleni. "Odehráli prakticky celou kvalifikaci. Obrana už fungovala, měla zažité automatismy. Ale další hráči mají minimálně stejně vysokou kvalitu," je přesvědčen Lička.

Další změny nejsou vyloučeny

Do Rakouska se tedy přesunul kádr devatenácti hráčů, z nichž tři jsou gólmani. "Laštůvku na úterním tréninku píchlo v zádech, ale snad bude do zápasu fit," připustil problémy brankářské jedničky Lička. "Pokud by nastaly další komplikace, zřejmě bychom se rozhodli někoho dodatečně povolat."

Reprezentace do "21" let včera absolvovala pouze dopolední trénink. Po obědě v Lulči, kde proběhlo soustředění, se tým přesunul do Raabsu nedaleko českých hranic. Zítra hráče čeká dopoledne rozbor u videa, odpoledne trénink ve Waidhofenu, kde se bude utkání hrát. Pokud chtějí svěřenci Wernera Ličky postoupit do baráže o ME, musí bezpodmínečně vyhrát.

Reklama