Hlavní obsah

Evropská špička duel s Čechy odmítá, Argentinci jsou drazí

PRAHA

V polovině listopadu, kdy týmy z druhých míst kvalifikačních skupin budou bojovat v baráži o posledních pět volných míst na ME v Portugalsku, si česká reprezentace pozve do Teplic soupeře pro přípravné utkání. Zatím ale není jisté, kdo to bude.

Foto: ČTK

Čeští fotbalisté soupeře pro listopadové přípravné utkání zatím neznají.

Článek

"Chceme hrát v Teplicích, takže to bude tým, jemuž nedlužíme zápas na jeho půdě, čímž vypadává ze hry Slovensko," uvedl kouč reprezentace Karel Brückner, jenž zároveň nechce hrát ve stejný den jako jedenadvacítka, která bude bojovat o postup na závěrečný turnaj ME této věkové kategorie.

"Není lehké sehnat soupeře, protože týmy, které postupují přímo, s námi nechtějí hrát před losem samotného šampionátu. Je to pochopitelné, proč půl roku před šampionátem cokoliv odhalovat," řekl Brückner.

"Oslovili jsme některé svazy, jejichž týmy skončí v kvalifikaci zřejmě na třetích příčkách, ale ty se bránily, že určitě postoupí. Tak jsme to diplomaticky hladili, jako že vyhrají skupinu a pak budou mít také volný termín a mohou hrát..." dodal kouč.

Argentinci se ozvali třikrát

Kdo tedy přichází v úvahu? Lotyšsko, Litva, Estonsko, Island, Finsko. Osloveni byli například také Irové a Chorvati.

"Všechno dojednáme po skončení sobotních kvalifikačních zápasů, až bude jasné, kdo postupuje přímo, kdo do baráže a pro koho boj o Evropu končí. Na kontinent se chystají třeba i Argentinci. Oslovili nás už třikrát, byl by to určitě kvalitní a atraktivní soupeř, ale jejich finanční požadavky jsou neakceptovatelné," dodal vedoucí mužstva Jaroslav Dudl.

Reklama