Hlavní obsah

Lička nespekuluje, chce vyhrát

Radek Malina

Klíčové kvalifikační utkání sehraje v pátek česká fotbalová reprezentace do jedenadvaceti let v Rakousku. Pokud tým Wernera Ličky ve Waidhofenu zvítězí nebo získá bod, má účast v baráži o mistrovství Evropy jistou. Prohra by dávala už jen teoretickou naději.

Foto: PRÁVO

Werner Lička

Článek

"Rozhodně nebudeme jen bránit. Pasivní hra by byla cestou do záhuby. Naopak musíme navázat na solidní výkony ze začátku kvalifikační skupiny. Hráče budu nabádat k aktivnímu a ambicióznímu způsobu, který povede k výhře," tvrdí Lička.

Vůbec nepřemýšlí o možnosti, že by českému týmu unikla účast v šestnáctičlenné baráži. "V hlavě nosím jen vítězství. A to samé čekám od mužstva. Jinou alternativu nepřipouštím," říká rázně trenér. Hráčům bude do hlavy vtloukat, aby nehráli na remízu, která na postup stačí. "To nesmíme dopustit," varuje Lička.

Český tým se bude muset obejít nejen bez obránců Vidličky a Schustera, kteří kvůli zraněním do Rakouska ani neodcestovali, ale zřejmě i bez brankáře Laštůvky. "Byl by to příliš velký risk. Těžko se stihne dát do pořádku," míní Lička. O sestavě má jasno. "Ale nejprve se ji dozví hráči," říká trenér.

Těší ho přítomnost obránce Hübschmana, kterého získal na výpomoc z áčka. "Zcela naplňuje očekávání, jeho čas na adaptaci je nulový, velmi rychle se s týmem sžil a navíc většinu hráčů zná. Ze strany ostatních není brán jako cizí element, patří do týmu, kterému pomůže zkušenostmi z řady mezinárodních startů," mne si spokojeně ruce Lička.

Předpokládané sestava Česka:
Lejsal - Křap, Hübschman, Koubský, Bureš - Kobylík, Polák, Plašil, Kolář (Trojan) - Lička, Svěrkoš.
Utkání začíná ve Waidhofenu 16 hodin, jako hlavní rozhodčí jej řídí Španěl Perez.

Reklama

Související témata: