Hlavní obsah

Spoluhráči děkovali kapitánovi za přihrávky

VÍDEŇ

Velmi spokojení a šťastní odcházeli po utkání čeští fotbalisté ze šatny Happelova stadiónu.

Článek

"My jsme tu nechtěli prohrát, už kvůli fanouškům. A taky proto, že byste nás v novinách rozcupovali," smál se autor vyrovnávací branky Štěpán Vachoušek, k níž dodal: "Zaplať pánbůh Pavlovi Nedvědovi za krásnou přihrávku. Třináct zápasů jsem nedal gól a teď jsem se trefil v tak důležitém utkání. Pak už jsme věděli, že ten třetí gól určitě dáme."

Ofenzivní obránce Marek Jankulovski vstřelil první gól. "Křikl jsem si, Méďa mi to perfektně poslal. Zbývalo jen to dobře trefit, což se povedlo. Měl jsem za úkol do toho prostoru nabíhat." K soupeři pak řekl: "V první půli jsme je téměř k ničemu nepustili. Ve druhém oni přitvrdili a dali dva góly, na nichž nejsme v defensivně bez viny. Hlavně, že jsme vyhráli. Co se týká mého střídání, v závěru mě chytaly křeče. Není to netrénovaností, mám s tím problémy i v Itálii a musíme zapracovat na jejich odstranění."

Už v první půli musel odstoupit Martin Jiránek. "Znovu se mi obnovilo zranění úponu. Stalo se to po jednom faulu domácího hráče. Nemělo smysl riskovat, věděl jsem, že to nepůjde dál, bolelo to."

Koller se rozdýchal a skóroval

Jan Koller přišel na trávník nezvykle až ve druhé půli, ale v nastavení splnil svoji roli nejlepšího střelce českého týmu v kvalifikaci. "Chvíli trvalo, než jsem se rozdýchal, ale pak to bylo dobré. Znovu jsme ukázali, jakou sílu má tohle mužstvo. Dokázali jsme zápas otočit. Proměnit Pavlovu přihrávku nebyl problém. My jsme to moc chtěli vyhrát už kvůli těm báječným fanouškům."

Mužstvo však v Pratru pár desítek sekund i prohrávalo. Gólman Petr Čech poprvé inkasoval v kvalifikaci dvě branky. "Při té první jsem míč jen škrtl, mám dojem, že ani nezměnil směr. Šlo to k tyči, s tím jsem nic jiného ani dělat nemohl. Druhé brance předcházela výborná kombinace Rakušanů na jeden dotek. To byla jejich nejlepší akce v zápase a zakončili ji gólem. Míč jsem utlumil, ale stejně skončil v síti."

Chvilková ztráta koncentrace

Tomáš Galásek viděl jako příčinu inkasovaných branek nekoncentrovanost: "Bylo to pár okamžiků, to by se nám nemělo stávat. Rozhodně to nebylo proto, že byli na trávníku noví hráči. V některých okamžicích tím jen trošku trpěla naše kombinace. Hrál jsem jen trochu něco jiného. Hráli jsme v jiném rozestavení, ale v něm také umíme zahrát. Konečně vždyť jsme vyhráli."

Marek Heinz nastoupil od začátku a v první půli měl blízko ke dvěma gólům. "Škoda, že to tam nespadlo. Jednou míč zastavila tyč, podruhé ho vyškrábl brankář. Ale nemrzí to, hlavně, že jsme v té nadherné atmosféře dotáhli zápas k vítězství."

Karel Poborský viděl zápas z tribuny, protože nemohl hrát kvůli žlutým kartám. "Seděli jsme mezi samými Rakušáky, ale z gólů jsme se radovali. Byli jsme jasně fotbalovější a lepší. Vyhráli jsme zaslouženě... Dívat se z tribuny je pro mne něco nového. To, že jsem zatím nevyrovnal rekord v počtu reprezentačních startů, mě nemrzí. Tohle fotbal přináší, odkopal jsem toho hodně a ono to určitě přijde."

Reklama

Související témata: