Hlavní obsah

Z komplikací Bílek nevyjde. Místo zraněného Sivoka musel povolat Rajnocha

zp, hokSport.cz

Sotva trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek vyřkl nominaci na přípravu s Lotyšskem, která se hraje příští středu v Liberci a měla by posloužit jako generálka na zářijový vstup do kvalifikace o postup na EURO 2012, už aby v ní dělal korektury. Od Bosporu totiž přišla zpráva, že při tréninku na odvetný duel třetího kvalifikačního předkola Evropské ligy s Plzní se vážně zranil český legionář ve službách Besiktase Istanbul Tomáš Sivok.

Foto: ČTK/AP

Jan Rajnoch (vpravo) v souboji se skotským Scottem Brownem.

Článek

Ani jednou za dobu svého dosavadního působení u národního mužstva neměl Michal Bílek pohromadě mužstvo, které si vysnil. Však podle toho také vypadaly výsledky reprezentace! Loni na podzim blamáž na turnaji v Arábii, na jaře jedna prohra za druhou. Až výhra nad Američany chystajícími se na světový šampionát do jižní Afriky nepříznivou bilanci zlomila.

Před přípravou s Lotyšskem si proto Bílek zákonitě pochvaloval, že až na zraněného Milana Baroše má pohromadě kádr, který si vysnil a na nějž chce v podzimních kvalifikačních zápasech sázet. Stoperská dvojice Hubník - Sivok se přitom měla stát základem defenzivy.

„S těmi dvěma napevno počítám. A s Kadlecem, který s námi nemohl za oceán, neboť ho Bayer Leverkusen neuvolnil, pochopitelně také,“ liboval si Bílek, když v úterý oznamoval osmnáctičlennou nominaci.

Hned druhý den ale zjistil, že se jeho představy bortí. Sivok si při tréninku Besiktase poranil přední křížový vaz a na Lotyšsko určitě k dispozici nebude. A kdo ví, jak dlouho se léčení potáhne, neboť první zprávy od Bosporu mluví i o několika měsících.

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek musel před Lotyšskem řešit první komplikace.foto: Sport.cz/Jan Tauber

„Samozřejmě že jsem s Tomášem hned mluvil, ale zatím je těžké předjímat, jak vážné jeho zranění je,“ potvrdil Bílek, že má informace přímo z Turecka. „Sivok absolvoval vyšetření v Istanbulu a od klubu dostal souhlas, aby se vydal domů. Se snímky přiletí do Prahy, zdravotní stav zkonzultuje i s českými lékaři a doktory nároďáku. Ve čtvrtek budeme proto moudřejší.“

Pro trenéra Bílka je to pochopitelně komplikace, ale vyrovnat se s ní musí. „Uvidíme, o jak vážné zranění se jedná a zda snad Sivok přece jen nestihne kvalifikaci. Namísto něho jsem každopádně povolal dalšího tureckého legionáře Jana Rajnocha z Ankaragücü,“ potvrdil kouč národního týmu.

„Původně Rajnoch v nominaci na Lotyšsko figuroval, nakonec jsme se rozhodli pro ofenzivně laděný výběr, takže se z něho stal náhradník. V pondělí se na srazu k mužstvu připojí,“ prozrazoval Bílek.

Reklama

Související témata: