Hlavní obsah

Čech ještě chytat nemůže. Ani za Chelsea, ani za reprezentaci

Už druhou změnu musel udělat trenér české fotbalové reprezentace pro středeční přípravný zápas s Lotyšskem. Po zraněném Sivokovi si ze svého osmnáctičlenného výběru škrtl i legionáře z Chelsea Petra Čecha. Ten se pro zranění lýtkového svalu omluvil, takže kouč místo něho povolal z Dněpru Dněpropetrovsk Jan Laštůvku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zraněný Petr Čech se do brány ještě vrátit nemůže. Ani v Chelsea, ani v reprezentaci.

Článek

Už při úterní nominaci, kde Bílek oznamoval  jména svých vyvolených pro přípravný zápas s Lotyšskem, se nad Čechem vznášely otazníky.

„Jsme dohodnutí, že si v pátek zavoláme. Když bude  chytat v anglickém Superpoháru proti Manchesteru United, přijede i na reprezentační sraz,“ referoval trenér Bílek.

V pátek už ale věděl, že zraněný lýtkový sval Čecha do brány ještě nepustí a tudíž chytat nebude. Ani za Chelsea v Superpoháru, ani za reprezentaci ve středu v Liberci v přípravě na kvalifikaci proti Lotyšsku.

„S Petrem Čechem jsem konzultoval jeho zdravotní stav a řekl mi, že po tréninku se ukázalo, že v Superpoháru proti Manchesteru United nebude moci nastoupit. A tedy ani přijet na sraz reprezentace. Předem jsme počítali, že by tato varianta mohla nastat, a proto byl pro tento případ připraven Jan Laštůvka,“ vysvětlil změnu v nimonaci manažer české reprezentace Vladimír Šmicer

Laštůvka ještě dres seniorské reprezentace nikdy neoblékl, takže by mohl ve svých osmadvaceti letech zažít reprezentační debut. Naposledy hrál v českém výběru v listopadu 2003 v nešťastné baráži o postup na ME hráčů do 21 let, kdy jednadvacítka prohrála na penalty v Ostravě se Švýcarskem.

Reklama

Související témata: