Hlavní obsah

Čeští fotbalisté do 17 let skončili na přípravném turnaji osmí

DUNAVARSÁNY

Česká fotbalová reprezentace do 17 let obsadila na přípravném turnaj v Maďarsku osmé místo. Svěřenci trenéra Josefa Csaplára zakončili turnaj porážkou 1:2 s Belgií, když o jediný zásah Čechů se postaral Aleš Čermák ze Sparty.

Článek

Český výběr, který se v Maďarsku připravoval na zářijový start kvalifikace o ME, nejprve ve středu prohrál se Srbskem. Ve čtvrtek pak uhrál bezbrankovou remízu s Izraelci, jímž následně podlehl na penalty.

Čermák dnes sice v 68. minutě po standardní situaci vyrovnal, ale těsně před koncem Belgičané rozhodli o své výhře.

"Bylo vidět, že oba týmy chtějí hrát fotbal, hrálo se nahoru dolů, byl to nejkvalitnější zápas, který jsme na turnaji sehráli. Belgičané byli lepší v prvním poločase, kdy nás přehrávali a měli asi dvě nebo tři velké šance," uvedl Csaplár na svazovém webu. "Po změně stran nám rozhodčí neuznal vyrovnávací gól, ale nakonec se nám povedlo srovnat. Pak měla obě mužstva stejně blízko k rozhodujícímu gólu, po krásné křídelní akci ho chvíli před koncem dali Belgičané," dodal.

Csaplárovi svěřenci se znovu sejdou na konci září, kdy je čeká kvalifikační turnaj na Islandu, kam přijede i Turecko a Arménie.

Přípravný turnaj fotbalistů do sedmnácti let v Maďarsku:
Belgie "17" - ČR "17" 2:1 (1:0)
Branka ČR: 68. Čermák.
Sestava ČR: Zíma (46. Brych) - Byrtus, Novák, Štěrba, Verner (Mikšík) - Čermák, Juliš, Hrubý (Hradecký), Langer, Svoboda (Holub) - Stratil. Trenér Csaplár.
Češi obsadili osmé místo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články