Hlavní obsah

Za reprezentací nakonec i Sivok s Hlouškem dorazili. Ale jen aby se s ní vyfotili

JABLONEC NAD NISOU

Nakonec i Tomáš Sivok s Adamem Hlouškem za fotbalovou reprezentací v úterním dpoledni do jabloneckých Břízek dorazili. Samozřejmě nikoli proto, aby rozšířili Bílkův kádr před středeční přípravou s Lotyšskem, ale aby alespoň v nažehlených dresech zapózovali a nechali se zvěčnit na oficiální fotografii národní mužstva, na které už začátkem září čeká vstup do kvalifikace o EURO 2012 s Litvou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér národního týmu Michal Bílek (vlevo) se svými svěřenci

Článek

Právě proto si trenér Michal Bílek pozval jako posledního sparringpartnera Lotyše, protože herní projev jejich reprezentace se měl nejvíce přibližovat zmiňovaným Litevcům. Jenže není pobaltský mančaft jako mančaft, zjistil kouč národního týmu, když si u videa oba protivníky prostudoval.

„Litevci jsou na tom fotbalově i třeba kombinačně mnohem lépe než náš středeční soupeř. Ale nevadí, musíme myslet a zaměřit se sami na sebe. Vyzkoušet si, jak jsme schopni se prosadit proti zahuštěné protivníkově obraně, což budeme v podzimních kvalifikačních zápasech moc potřebovat,“ připomínal trenér svým svěřencům při podvečerní tréninku, který se odehrál na hřišti hned u hotelu.

V Liberci se trénovat nemohlo

To proto, že trávník na libereckém stadiónu je po vydatných deštích přece jen podmáčený a reprezentace ho nechtěla tréninkem ještě víc poničit. Ostatně, ani Lotyši se na něj nedostali a museli vzít za vděk vedlejším hřištěm.

Ani příprava v jabloneckém azylu však Bílkovy plány nenarušila, natož aby narušila představy, které o sestavě pro středeční večerní duel má. „Samozřejmě že do brány se postaví Drobný a stoperskou dvojici vytvoří při absenci zraněného Sivoka Hubník s Kadlecem. Ostatně, je to jedna z variant, s níž počítám pro kvalifikaci. Pro Kadlece to žádný problém nepředstavuje, protože v reprezentaci na tomto postu už hrál,“ odkrýval Bílek docela ochotně karty.

Příležitost nejen pro Bednáře

A samo sebou - do útoku nasadí legionáře z ostrovů Bednáře. „Nastoupí v základní sestavě a dostane příležitost, abychom ho patřičně otestovali,“ naznačoval kouč, že je na střelce West Bromwich hodně zvědavý.

Zvědavý je ale i na všechny své vyvolené, s nimiž míní odehrát kvalifikaci a porvat se o postup na EURO 2012. „Proto se na hřišti objeví všech osmnáct hráčů. Nikoli na pět či sedm minut, ale na delší časový úsek, aby se mohli ukázat,“ sliboval Bílek, jehož čeká ve středu večer premiéra v roli reprezentačního kouče na domácí půdě.

"Od všech ale budu požadovat odvahu a snahu dostat se co nejvíce do zakončení, protože se v ofenzívě chceme a musíme prosadit. A to přesto, že Lotyši poctivě brání a okamžitě po ztrátě míče se zatahují zpátky do defenzívy," mentoroval hráčům při podvečerní přípravě, co o protivníkovi nastudoval u videa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články