Hlavní obsah

Podruhé vyhráli, podruhé dali čtyři góly, přesto byl Bílek spokojen jen napůl

Zdeněk Pavlis, Pavel DosadilSport.cz

Podruhé po sobě jeho tým vyhrál, podruhé nastřílel čtyři góly, přesto byl po hladké výhře nad Lotyšskem kouč české fotbalové reprezentace Michal Bílek spokojen jen napůl. „Logicky, protože do přestávky jsme nehráli tak, jak jsme si řekli a představovali. Nedostali jsme se ke kombinaci, nepřenášeli jsme těžiště hry, nepřesností se objevovalo na můj vkus až příliš,“ glosoval trenér úvodních pětačtyřicet minut liberecké generálky na kvalifikační podzim.

Foto: Jan Tauber

Trenér reprezentace Michal Bílek byl po výhře nad Lotyšskem spokojen jen na půl.

Článek

Hned po půli ovšem přišly dva rychlé góly, které zápas rozhodly a vašim svěřencům určitě pomohly. S druhým poločasem už jste proto musel být spokojen...

Po přestávce už byla naše hra skutečně o něčem jiném, neboť jsme hráli rychleji, prosazovali se po stranách, dali čtyři góly a měli i další příležitosti, které jsme do konce nedotáhli.

Takže nakonec přece jen spokojenost s vítězstvím i předvedenou hrou...

Jen napůl. I třeba proto, že šlo jen o přípravný zápas. Teď bude důležité nachystat se na Litvu.

Bude to s ní těžší?

Každý zápas bude těžký, žádný soupeř se neporazí sám. Máme ale vyšší fotbalovou kvalitu než Litevci, takže utkání chceme a musíme zvládnout.

Samozřejmě se to říká snáz, když máte v kádru zdravého Rosického, jehož přítomnost byla i v Liberci moc a moc znát...

Představil se ve velmi dobrém světle, podržel míč, dokázal se uvolnit na místě. Prostě znovu prokázal své fotbalové kvality a myšlení a jen stvrdil, jak moc v minulé kvalifikaci národnímu mužstvu scházel, když byl zraněný.

Zdálo se, že mu na trávníku dopřáváte absolutní volnost a nesvazujete ho žádnými defenzivními příkazy...

Ve hře dopředu opravdu volnost má. Nemusí si chodit pro balóny, spíše by je měl dostávat, aby je rozehrával a mohl uplatnit svou finální přihrávku.

Před zápasem s Lotyšskem jste musel změnit plány a po zranění Sivoka poskládat novou stoperskou dvojici z Hubníka a Kadlece. Jak jste s ní byl spokojen?

Zahráli velmi dobře a vytvořili stoperskou dvojici, kterou si dovedu představit i pro kvalifikaci. I třeba proto, že Kadlec je rychlostně velice dobře vybavený. Ale i střídající Rajnoch podal velmi dobrý výkon a počítám s ním.

Hodně jste byl zvědavý i na Bednáře, který se do reprezentace vrátil po půldruhém roce. Nakolik splnil vaše představy?

Čekáme od něho góly a on branku vstřelil, takže v tomto směru jsem s ním spokojen. Jenže v první půli se ani on nedostával do hry, jak jsme plánovali a předpokládali. Uvidíme proto za měsíc... Až v Anglii začne Premier League, dostane se zápasového rytmu a tempa a bude si určtě i víc věřit.

Reklama

Související témata: