Hlavní obsah

Fenin si s Bednářem sedl a splnil úkol

LIBEREC

Trefil se a dalo by se říct, že splnil úkol. Martin Fenin přispěl jedním gólem k výhře nad Lotyšskem a byl rád, že pozadu nezůstali ani Bednář s Necidem. „Myslím si, že útočníky máme super,“ usmíval se fotbalista Frankfurtu. „Doufám, že jsme trenéra přesvědčili. Za útočníky mluví góly a je super, že jsme se trefili hned tři,“ líčil Fenin.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Fenin v libereckém utkání s Lotyšskem.

Článek

Dobře věděl, že to bude zápas o prvním gólu, který soupeře zlomí. „Nakonec se nám ho podařilo dát hned zkraje druhé půle a nastartovalo nás to. Dali jsme ve finále čtyři, což je super. Mrzí mě jen, že jsme je nezlomili dřív. Už v první půli tam byly náznaky, ale trošku nás srážela nepřesnost. Ale nemyslím si, že by to z naší strany během prvních pětačtyřiceti minut bylo nějaké strašné,“ tvrdil Fenin.

Poprvé v kariéře nastoupil na hrotu s Bednářem a bylo vidět, že si celkem sedli. „Vyhověli jsme si, oba jsme dali gól, takže snad jsme uspokojili. Roman je typ, který na sebe váže stopery a sklepává balóny pod sebe, z čehož třeba já dokážu těžit. Necid je podobný typ, ale srovnávat je nechci. Od toho tady nejsem,“ prohlásil.

Věří, že pokud mu střelecká forma vydrží i v klubu, dostane na úvod kvalifikace pozvánku do reprezentace znovu. „Pokaždé, když přijedu na nároďák, chci přesvědčit. Dal jsem gól, tak to snad špatné nebylo. Ale záleží na trenérovi, jaký bude chtít hrát systém,“ dodal Fenin.

Reklama

Související témata: