Hlavní obsah

Dovalil bude z tribuny sledovat, jak si mladíci poradí bez Suchého s Mazuchem

dos, zpSport.cz

Postup do baráže mistrovství Evropy už mají jistý, a tak závěrečného dvojzápasu v kvalifikační skupině chtějí využít jako ideální přípravy. Fotbalová reprezentace do 21 let se 3. září utká v Mladé Boleslavi s Německem a 7. září v Jablonci s Islandem. „Budeme více než týden spolu a nacvičíme si něco na baráž,“ těší se trenér Jakub Dovalil. V nominaci má osm legionářů.

Článek

Mladíky čekají dva kvalitní soupeři, kteří však přijedou v diametrálně odlišné situaci. Zatímco Němci již coby úřadující mistři Evropy ztratili šanci na postup, Islanďanům zajistí alespoň jeden bod získaný na české půdě postup do baráže.´

„Výhry 2:0 na Islandu si ve skupině cením nejvíc. Od té doby už žádný zápas neprohráli. Pokud jde o Němce, měli teď velkou poradu, jak mají pokračovat. Je možné, že přijedou s úplně novými hráči a začnou budovat mužstvo pro další cyklus. Pořád to však bude velmi silný soupeř,“ líčí trenér jedenadvacítky Jakub Dovalil.

V duelu s Německem se kouč naposledy posadí na tribunu, aby si odpykal trest za vykázání z lavičky na světovém šampionátu dvacítek. A bude zvědavý, jak si jeho chlapci poradí s absencí stoperské dvojice Mazuch - Suchý. „Mazuch má dvě žluté karty, Suchý je v nominaci áčka. S Michalem Bílkem však máme dohodu, že pokud se situace obrany v áčku dramaticky nezmění, měl by Suchý odehrát baráž s námi,“ avizuje Dovalil.

Češi už mají postup do další fáze v kapse, také oni však mají o co hrát. „Potřebujeme získat tři ze šesti možných bodů, abychom se před baráží dostali mezi sedm nasazených,“ poukazuje tiskový mluvčí týmu Jaroslav Kolář.

Zápas s Německem vysílá Nova Sport, utkání s Islandem pak přinese ČT4.

Nominace české reprezentace do 21 let
Brankáři: Jan Hanuš (Hradec Králové), Tomáš Vaclík (Viktoria Žižkov), Marek Štěch (West Ham United).
Obránci: Ondřej Čelůstka (Slavia), Tomáš Fabián (Mladá Boleslav), Jan Hošek (Teplice), Jan Lecjaks, Ondřej Mazuch (oba Anderlecht), Radim Řezník (Baník Ostrava), Lukáš Vácha (Liberec).
Záložníci: Milan Černý (Slavia) Bořek Dočkal (Konyaspor), Marcel Gecov (Liberec), Jan Kovařík (Jablonec), Jacob Lensky (Utrecht), Lukáš Mareček (Anderlecht), Jan Morávek (Kaiserslautern), Václav Pilař (Hradec Králové).
Útočníci: Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Libor Kozák (Lazio Řím), Tomáš Pekhart (Jablonec), Michael Rabušic (Brno), Jan Vošahlík (Jablonec).

Reklama

Související témata: