Hlavní obsah

Předseda ČMFS Hašek nechá vydělat Sazku na distribuci vstupenek

PRAHA

Počínaje zápasem proti Skotsku se vstupenky na kvalifikaci EURO 2012 budou distribuovat přes síť terminálů Sazky. Ta by z byznysu měla mít zhruba desetiprocentní profit. Až dosud si fotbal distribuoval lístky sám, uvádí dnešní Hospodářské noviny. Vazba mezi předsedou fotbalového svazu Ivanem Haškem a generálním ředitelem Sazky Alešem Hušákem je pevná jak helvétská víra. "A na pozadí jejich vztahu proudí peníze," píše deník.

Foto: Jan Tauber

Ivan Hašek

Článek

Fotbalový svaz vypsal výběrové řízení, ve kterém z pěti přihlášených firem postoupily dvě do finále a v něm Sazka zdolala Ticketpro. "Co rozhodlo v její prospěch? Že má v republice přes 6000 poboček," citují HN místopředsedu fotbalového svazu Dalibora Kučeru. Ticketpro uvádí 665 distribučních míst.

"Smlouva je před podpisem. Pracujeme tak, aby byl systém k dispozici před zápasem se Skotskem," potvrdil deníku mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Na první duel kvalifikace, kterým bude zápas s Litvou, se ještě vstupenky prodávají tradičním způsobem a k mání jsou za 500, 350 a 200 Kč. Na zápas se Skoty 8. října v Edenu se budou lístky prodávat za 950, 700 a 300 korun. Příjem distributora vstupenek se bude pohybovat v řádu statisíců korun.

HN upozorňují, že jde o další společný byznys Sazky s Českomoravským fotbalovým svazem poté, co svaz prodal firmě KPS Media, tedy dceřiné společnosti Sazky, vysílací práva na ligu. Přitom v minulosti prodával český fotbal vysílací práva na ligu přímo Nově nebo ČT.

"Realita je každopádně taková, že koryta příjmových toků českého fotbalu byla za Haškovy vlády překopána tak, aby protékala Sazkou," píší HN.

Reklama

Související témata: