Hlavní obsah

Jednadvacítce budou na konci kvalifikace chybět Mazuch a Lensky

PRAHA

Fotbalové reprezentaci do 21 let budou v kvalifikačních duelech s Německem a Islandem chybět zranění obránci Ondřej Mazuch z Anderlechtu a Jacob Lensky z Utrechtu. Trenér Jakub Dovalil místo nich povolal stopera Radka Dejmka z Liberce. ČTK to řekl tiskový mluvčí týmu Jaroslav Kolář.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový obránce Ondřej Mazuch

Článek

Především Mazuchova absence bude pro tým, který má už jistý postup do říjnové baráže a s Islandem bude bojovat o konečné první místo ve skupině, citelnou ztrátou. Mazuch je jedním z klíčových hráčů a stojí na něm celá obrana, ale na konci minulého týdne si na tréninku Anderlechtu poranil sval a zmeškal i sobotní ligový zápas s Waregemem.

Dnešní vyšetření v pražském Motole odhalilo, že nadějný obránce má zadní stehenní sval natržený a musí se nachystat na delší nucenou pauzu. "Vypadá to na čtyři až pět týdnů," řekl ČTK Mazuch. Bude tak mít co dělat, aby 9. a 13. října stihl barážové zápasy o postup na závěrečný turnaj do Dánska, které hostí mistrovství Evropy v příštím roce.

Další nucenou absencí je výpadek levého beka nebo záložníka Lenského. Rodák z Vancouveru zase na dnešní sraz v Praze nepřicestoval kvůli problémům s achillovkou, kvůli nimž nedohrál ani poslední ligový zápas Utrechtu.

Čeští mladíci dnes odjeli do jabloneckých Břízek, kde se budou na závěrečné kvalifikační dvojutkání s Německem a Islandem připravovat. S Německem hrají v pátek v Mladé Boleslavi, o čtyři dny později změří síly s konkurentem v boji o první místo v tabulce Islandem v Jablonci.

Reklama

Související témata: