Hlavní obsah

Série výher se přetrhla, mladíci v kvalifikaci jen remizovali s Němci

MLADÁ BOLESLAV

Až v sedmém utkání skupiny fotbaloví mladíci ztratili kvalifikační body. S Němci v pátek v Mladé Boleslavi vedli, ale nakonec jen remizovali 1:1. Postup do baráže je sice nemine, ale první místo v tabulce a nasazení do další fáze bojů o účast na ME hráčů do 21 let v Dánsku ještě nemají jisté, potřebují alespoň remízu s druhými Islanďany v závěrečném utkání skupiny v úterý v Jablonci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Čeští fotbalisté do 21 let Radim Řezník (vlevo) a Lukáš Mareček oslavují vstřelený gól v kvalifikačním duelu s Německem.

Článek

Přitom se vše rýsovalo podobně jako ve všech utkáních tohoto kvalifikačního cyklu v jejich prospěch. Kapitán hostů Holtby opakovaně míjel bránu domácích, kteří přestáli i další nepříjemné momenty.

A pak to přišlo: Středopolař Anderlechtu Mareček pohotově napálil zpoza šestnáctky míč odražený po přímém kopu nádherně do sítě.

Soupeř, jehož předešlý hvězdný tým s Özilem a Khedirou získal loni evropský titul, ale teď po předešlých nezdarech testoval už zcela novou omlazenou sestavu pro příští kvalifikační cyklus, se mezi tyče trefil pořádně až po pauze.

Útočník St. Pauli Sukuta-Pasu, který právě v Boleslavi před dvěma lety v semifinále vyřadil českou devatenáctku, Vaclíka tentokrát nepřekonal, ale zastoupil ho obránce Kirchhoff, kterého nová česká stoperská dvojice Čelůstka-Hošek, zaskakující v tomto složení při absenci Mazucha i Suchého, neuhlídala  a německý bek pohodlně zblízka dorážel do sítě - 1:1.

Další zásah diváci ani trenér Dovalil usednuvší kvůli trestu opět jen na tribunu a přenechavší koučování na lavičce Janu Suchopárkovi neviděli.

Kvalifikace o ME fotbalistů do 21 let
Česká republika "21" - Německo "21" 1:1 (1:0)
Branky: 38. Mareček - 72. Kirchhoff. Rozhodčí: De Marco - Cariolato, Giannoccaro. ŽK: Černý - Holtby, Jung, Kirchhoff. Diváci: 4051.
ČR "21": Vaclík - Řezník, Čelůstka, Hošek, Fabián - Dočkal (46. Vácha), Gecov, Mareček (88. Hořava), Černý - Pekhart, Kozák (65. Chramosta). Trenér: Suchopárek.
Německo "21": Baumann - Jung, Kirchhoff, Sobiech, Rausch - Moritz, Rudy (61. Götze) - Herrmann (68. Ekici), Holtby, Mlapa (90. Funk) - Sukuta-Pasu. Trenér: Adrion.
Severní Irsko - San Marino 4:0 (2:0)
Tabulka 5. skupiny
1.Česko761022:319
2.Island751128:816
3.Německo723223:109
4.Severní Irsko721412:137
5.San Marino80080:510

Reklama

Související témata: