Hlavní obsah

Trenéři lvíčat se zhrozili: Musíme přidat, jinak baráží neprojdeme

MLADÁ BOLESLAV

Varování! Facka pro snad až příliš uspokojené fotbalové mladíky! „Musíme přidat, jinak přes baráž neprojdeme,“ varoval asistent kouče české jednadvacítky Jan Suchopárek, který při trestu trenéra Jakuba Dovalila usednuvšího opět jen na tribunu, vedl lvíčata z lavičky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Obránce české reprezentace do 21 let Radim Řezník (vlevo) bojuje o míč s Patrickem Herrmannem z Německa v kvalifikaci o ME.

Článek

Jejich skvostná série výher je u konce, v sedmém utkání skupiny ztratili první body v kvalifikaci ME, jejich tažení důrazně přibrzdily v kvalifikaci už vyřazené a testující hvězdičky z německé bundesligy remízou 1:1 v Mladé Boleslavi.

„Bod je nakonec ještě dobrý, pro nás pozitivní výsledek“ pravil dále Suchopárek. „Nehodnotí se to nejlíp, měli jsme představu, že odehrajeme lepší utkání než dnes proti Německu,“ pokračoval asistent.

„Řekli jsem si, že budeme hrát jinak, takhle jsme si ani bod nezasloužili,“ lamentoval též Dovalil. „Jen brankář Vaclík stál za pochvalu,“ podotkl dále.

„Nefungovala komunikace. Ani u nové stoperské dvojice,“ poznamenal Suchopárek k vynucené změně při absenci Suchého a Mazucha. „Čelůstku jsem posunuli doprostřed k Hoškovi, proto jsme i kraje obrany postavili jinak, hráči na sebe nebyli zvyklí, ale těch nevynucených chyb a ztrát míče bylo moc, dopředu jsme byli těžkopádní.“

Dolehla na tým snad tíha posledního kroku, jímž měl už jen stvrdit první místo a pozici nasazeného do baráže? „To ne, spíše hrálo roli těch předešlých šest výher v řadě,“ naznačil, že mohlo dojít uspokojení.

Suchopárek: Snad spadneme z hrušky

Postup do baráže  už Češi ztratit nemohli, ale teď potřebují alespoň remízu s druhými Islanďany v závěrečném duelu skupiny v úterý v Jablonci, aby pojistili vítězství ve skupině a výhodnější výchozí pozici pro los další fáze. Baráž se hraje a 9. a 13. října.

„Čekají nás s ní ještě tři kvalifikační utkání, když je nezvládneme, je série předešlých šesti výher úplně k ničemu. Nevýhodou mladých týmů je nevyrovnanost výkonů, ale doufám, že spadneme z hrušky, kluci viděli, že to co stačilo na některé jiné soupeře, je proti lepším málo,“ bylo jasné Suchopárkovi.

„Fakt špatný, nedostal jsem míče, snažil jsem se to aspoň oběhat, ale nic moc. Doufejme, že to je správná facka před baráží,“ hodnotil Tomáš Pekhart, kanonýr, který tentokrát vyšel naprázdno. I přesto jej chválil trenér hostů Rainer Adrion. Ale hlavně své svěřence.

„I když jsme nevyhráli je to pro nás pozitivní výsledek proti zkušenějšímu soupeři,“ odjížděl spokojen kouč Němců, který nasadil zcela novou sestavu, jež se po nezdaru té dosavadní chystá už na příští kvalifikační cyklus.

Reklama

Související témata: