Hlavní obsah

Proti Spartě si věříme, tvrdí jablonecký Kovařík

Fotbalový záložník Jan Kovařík patřil k oporám české „jedenadvacítky“ v kvalifikaci o mistrovství Evropy. A úspěšné účinkování v týmu, který si vybojoval baráž o postup na šampionát, korunoval jablonecký záložník i gólem do sítě Islandu na domácím trávníku v Jablonci. Nyní se ale už zase soustřeďuje na tuzemskou ligu, v níž mají Severočeši před sebou dvojici těžkých a zároveň atraktivních soupeřů.

Foto: Josef Pešout, Právo

Reprezentant do 21 let Jan Kovařík

Článek

Už jste se znovu přeorientoval na klubový program?

V národním týmu do jedenadvaceti let jsme byli tři hráči z Jablonce a od středy jsme se znovu připojili k jabloneckému mužstvu. Chceme si do něj přenést pozitivní atmosféru z reprezentace. V sobotu nás čeká obtížný zápas na Spartě, ale v naší lize se dá hrát s každým. Když předvedeme disciplinovaný výkon, nemuseli bychom odejít s prázdnou. Docela si věříme.

Na Letné to bude souboj loňského mistra s vicemistrem. Vnímáte to tak?

Sparta se sice trápila v poháru ve Voticích, ale k lize asi přistoupí jinak a bude doma favoritem. Vesměs jsme jako tým na jejím stadiónu už s Jabloncem hráli a nemáme se čeho bát.

A pak vás doma čeká ligový lídr z Plzně. S jakým příspěvkem z nejbližších dvou kol byste byl spokojen?

Kdybychom získali šest bodů, bylo by to super. Tým na to máme kvalitní. Plzeň je hodně rozjetá a vzbuzuje respekt. Ale taky nemusí pořád vyhrávat, třeba ji v neděli sebere body nováček z Ústí nad Labem. A přál bych si, aby na náš domácí zápas s Plzní přišlo co nejvíce diváků, abychom cítili v zádech pořádnou podporu.

Jak vidíte jablonecké plány pro zbytek podzimu?

Na pátém místě máme sice už nějakou bodovou ztrátu právě na Plzeň, jenže sezóna bude ještě hodně dlouhá. Pokusíme se vystoupat v tabulce, jak jen to půjde.

Reklama