Hlavní obsah

Lvíčata mají Evropu na dosah. Rychle udeřila, mají náskok snů

JABLONEC NAD NISOU

Tři góly k dobru, žádný obdržený! Náskok snů si v Jablonci vytvořili mladíci. Po skvělé základní části směle mohou pomýšlet na postup i z barážového souboje s Řeky už na závěrečný turnaj evropského šampionátu fotbalistů do 21 let v Dánsku. I přes úterní odvetu na žhavé soupeřově půdě v očekávané divoké kulise.

Foto: Petrášek Radek, ČTK

Člen českého výběru do 21 let Lukáš Vácha (vpravo) bobjuje o míč s Nikolaosem Karelisim z Řecka.

Článek

„Výsledek krásný, ale je to jen poločas,“ brzdil optimismus kouč Jakub Dovalil. Viděl superzačátek svého týmu: ve 2. minutě Vošahlík využil po chybě zadáků šanci. Domácím vše dál hrálo do not. I sporný verdikt - sudí pískal penaltu, byť Siovasovi spadl míč na ruku mimo šestnáctku. Pekhart bezpečně obestil brankáře Jakumise.

Po druhé brance ale domácím jakoby došla šťáva a Řekové se začali osmělovat. "Do druhýho gólu dobrý, pak kluci přestali hrát, přitom to z nich už všechno mohlo spadnout,“ komentoval Dovalil až nečekaný příval šancí soupeře. Ani záludná teč ale nepřekvapila českého gólmana Vaclíka. „Podržel tak jako v celé kvalifikaci.“

A na druhé straně po pauze Kozák hlavičkoval do sítě - 3:0. Dovalil nadšeně poletoval u střídačky. A Hořava ještě trefil tyč. „Z historie pamatuju výhru Švédů 3:0 a v odvetě se Srby prohráli 0:5 a vypadli,“ varoval Dovalil. „Ale pokazit si to teď můžeme jen sami,“ usoudil kouč. „Nebyl to náš den, ale ještě to zkusíme otočit,“ podotkl trenér Řeků Georgios Georgiadis.

Baráž fotbalové kvalifikace ME do 21 let:
ČR - Řecko 3:0 (2:0)
Branky: 2. Vošahlík, 19. Pekhart z pen., 77. Kozák. Rozhodčí: Studer - Pozzi, Helbling (všichni Švýc.). ŽK: Mazuch, Dočkal, Gecov - Siovas, Kutsianikulis, O. Papadopulos, K. Papadopulos. Diváci: 3706.
ČR: Vaclík - Vácha, Mazuch, Hošek, Čelůstka - Gecov - Vošahlík (66. Morávek), Černý (76. Dočkal), Hořava, Kovařík - Pekhart (54. Kozák). Trenér: Dovalil.
Řecko: Jakumis - Skondras, K. Papadopulos, Siovas, Ioannidis - Vassilakis (46. Papazoglu), Gentsoglu (58. Pliatsikas), O. Papadopulos, Kutsianikulis (66. Fortunis) - Dimutsos, Karelis. Trenér: Georgiadis.

Reklama

Související témata: