Hlavní obsah

Promarnit v Řecku náskok? Byli bychom hloupí, říká střelec jednadvacítky Pekhart

JABLONEC NAD NISOU

Ukázali, že jsou opravdu na domácí půdě. Přesnými trefami zaveleli jablonečtí střelci Jan Vošahlík a také Tomáš Pekhart, hlavní palebná síla týmu fotbalových mladíků v celé kvalifikaci, k jasné páteční výhře nad Řeky v první části baráže o evropský šampionát fotbalistů do 21 let.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Pekhart (vpravo) z Česka a Dimitrios Siovas z Řecka.

Článek

"Rychlý gól vždy pomůže. Bylo to ale štěstí, že mi to jejich obránce namazal, a pak jsem se jen snažil trefit bránu,“ připomínal po utkání na jablonecké Střelnici Vošahlík první sekundy souboje s Řeky, kteří inkasovali vcelku záhy podruhé. Po sporné situaci. Hlavní sudí žádal o konzultaci asistenta. Penalta! Ale sporná.

„Podle mě jasná, dostal jsem míč od Váchy, šel do souboje se stoperem a ten hrál rukou, hlavní to neviděl, ale asistent mu ji potvrdil,“ líčil další podještědský kanonýr Pekhart situaci, která se ale zřejmě odehrála těsně před šestnáctkou. Přinesla však druhý gól. „A taky zlom, do té doby jsme byli celkem aktivní, pak nás zatlačili,“ posteskl si Pekhart.

„Ale Váca podržel,“ chválil Vošahlík brankáře Vaclíka, jehož zákroky navyšovaly postupové naděje týmu, který přidal i třetí gól. „Nesmíme nic podcenit, snažit se nedostat gól. Byli bychom hloupí, kdyby jsme to prohospodařili,“ přemítal už nad odvetou v Tripoli Pekhart, který předčasně mířil ze hry. „Jeho i mě braly třísla, ale není to snad nic vážného,“ dodal Vošahlík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články