Hlavní obsah

Fotbalisté si odskočili na NHL, výhra Phoenixu je potěšila

PRAHA

Výhru hokejistů Phoenixu v zahajovacím zápase NHL v Praze si přímo v libeňské 02 areně užili i čeští fotbaloví reprezentanti v čele s kapitánem Tomášem Rosickým a brankářem Petrem Čechem. Den po vítězství nad Skotskem v kvalifikaci mistrovství Evropy většina z nich sledovala zápas Phoenixu s Bostonem a nakonec se hráči radovali z úspěchu Coyotes s českou trojicí. Martin Hanzal a Petr Průcha o den dříve fandili pro změnu fotbalistům v Edenu.

Foto: Sport.cz

Fotbaloví reprezentanti v čele s kapitánem Tomášem Rosickým (druhý zleva) se na utkání NHL dobře bavili.

Článek

Fotbalisté projevili zájem vyrazit na hokej ještě před pátečním duelem a po něm trenér Michal Bílek potvrdil, že jejich návštěvu na hokeji přivítal. "Je to skvělá možnost jak se společně odreagovat od fotbalových povinností," uvedl reprezentační kouč. "Bylo vidět, že si to kluci užívali a dobře se odreagovali," řekl reprezentační manažer Vladimír Šmicer, který na hokej také dorazil.

Pro Šmicra to nebylo první setkání s NHL, a tak mohl srovnávat. "Byl jsem tu na Rangers před dvěma lety. Už jsem byl také na jejich utkání v New Yorku, ale ten dnešní večer byl mnohem výš, jako by to ani nebyl zápas základní části. Mělo to náboj, lidi zápas zvlášť v závěru hodně prožívali, já osobně jsem nadšen," liboval si Šmicer.

Reklama