Hlavní obsah

Sparťan Kadlec byl poprvé nominován do reprezentace do 21 let

Útočník Sparty Václav Kadlec, který před měsícem zažil premiéru v seniorské fotbalové reprezentaci, se poprvé objevil v nominaci výběru do 21 let před utkáním s Ukrajinou. Pro tým kouče Jakuba Dovalila to bude první přípravný zápas před červnovým mistrovstvím Evropy v Dánsku. Češi hostí Ukrajinu, dalšího účastníka ME, příští středu v Uherském Hradišti.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Václav Kadlec už prožil gólovou premiéru v seniorské reprezentaci

Článek

Nominace jednadvacítky byla zveřejněna dnes v Praze. Trenér Dovalil v devatenáctičlenné nominaci jinak nesáhl k žádnému překvapení, kromě Kadlece jsou v ní všichni hráči, kteří se objevili už v kvalifikaci. "Nominace Kadlece je jedinou změnou, která by měla do týmu přinést ještě vyšší kvalitu. Vzhledem k výkonům, které v poslední době odvádí, je to zasloužená nominace," řekl Dovalilův asistent Jan Suchopárek.

Kadlec se v jednadvacítce objevuje i přesto, že kouč Dovalil po baráži s Řeckem řekl, že hráče se zkušenostmi ze seniorské reprezentace už spíše do nižší věkové kategorie brát nebude. "Ale nemyslíme si, že by jednadvacítka pro Kadlece měla být krokem zpátky. Může nám pomoci a do týmu určitě také zapadne rychle," uvedl Suchopárek, který na tiskové konferenci zastoupil Dovalila. Ten je dnes v Dánsku přítomen losování evropského šampionátu.

Do týmu se vrací Lensky

Do týmu se po krátké odmlce vrací obránce Utrechtu Jacob Lensky, jenž o barážový dvojzápas s Řeckem přišel kvůli svalovému zranění.

Pro českou jednadvacítku bude utkání s Ukrajinou poslední akcí v letošním roce. Pro Čechy to může být šance oplatit soupeři vyřazení z kvalifikace ME před dvěma lety. "Ale pro mě je Ukrajina černým koněm příštího mistrovství. Bude to určitě velká prověrka," řekl Suchopárek na adresu týmu, který v poslední kvalifikaci z deseti zápasů prohrál jen v posledním barážovém utkání s Nizozemskem.

Další přípravné duely sehraje Dovalilův tým v únoru, při březnovém dvojutkání a pak při červnové generálce na mistrovství Evropy. V únoru Češi nastoupí v Nizozemsku, v březnu přivítají Bělorusko i přesto, že jej dnes mohou dostat při losování do skupiny na ME, a pak Francii.

Od 1. do 10. června bude jednadvacítka zřejmě pobývat na soustředění v jabloneckých Břízkách a 12. června vstoupí prvním utkáním do evropského šampionátu.

Nominace ČR do 21 let
Brankáři
Jan HanušHradec Králové10
Tomáš VaclíkŽižkov100
Obránci
Ondřej ČelůstkaSlavia Praha101
Jan HošekTeplice70
Jan LecjaksAnderlecht90
Ondřej MazuchAnderlecht171
Jacob LenskyUtrecht20
Radim ŘezníkOstrava80
Záložníci
Bořek DočkalKonyaspor196
Marcel GecovLiberec101
Jan KovaříkJablonec62
Tomáš HořavaOlomouc111
Jan MorávekKaiserslautern40
Lukáš VáchaLiberec121
Milan ČernýSlavia50
Útočníci
Libor KozákLazio Řím83
Tomáš PekhartJablonec1915
Václav KadlecSparta00
Jan VošahlíkJablonec112

Reklama