Hlavní obsah

Úspěšný debutant v dresu "lvíčat" Kadlec: Spartě chci ukázat, že fotbal pořád umím

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalový talent Václav Kadlec si může udělat patent na své úspěšné premiéry v reprezentačních výběrech. V říjnu oslavil svůj debut v seniorském týmu brankou v kvalifikačním utkání v Lichtenštejnsku, dnes se mu totéž povedlo v jednadvacítce, které také gólem pomohl k výhře v přípravném utkání proti Ukrajině. Dnes prý měl o motivaci postaráno i kvůli tomu, že ve Spartě v posledních třech zápasech vypadl ze základní sestavy.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Václav Kadlec v dresu reprezentace do 21 let

Článek

"I proto jsem měl dnes do zápasu velkou chuť. I trenérům ve Spartě jsem chtěl ukázat, že fotbal pořád hrát umím," řekl s úsměvem po duelu v Uherském Hradišti Kadlec, který v klubu "doplácí" na současnou skvělou formu svých ofenzivních konkurentů Wilfrieda a Kweukeho.

Osmnáctiletý ofenzivní hráč i dnes dokázal, že mu nezabere moc času, aby se rozkoukal v novém prostředí. Jeho gólové trefy při jeho prvních startech v reprezentacích mluví za všechno.

"Asi na to mám štěstí. Dnes mi třeba pomohlo to, že mi vyšel první dotyk s míčem. Pak z člověka to napětí spadne," řekl Kadlec lakonicky. "Každopádně si obou branek hodně vážím, ten dnešní dávám na stejnou úroveň s áčkem. Dát gól v nároďáku je pokaždé super věc," pochvaloval si Kadlec. A věří, že jeho střelecké počiny při jeho premiérách mu do budoucna můžou v adaptaci v obou týmech pomoci. "Je důležité, když ten debut vyjde podobným způsobem, je to pokaždé vzpruha," uvedl Kadlec.

Zápas s Ukrajinou mu vyšel, často byl u míče a pro spoluhráče vytvářel šance. Nerozhodilo jej, když jej trenér Dovalil postavil na post ofenzivního záložníka, i když ve Spartě hraje buď na hrotu útoku, nebo na kraji záložní formace, kde má také hodně útočné úkoly.

Kadlec dnes prý jen oprášil své návyky z minulých let, kdy jako volný záložník zářil v Bohemians 1905. "Takže až tak nic nového to dnes pro mě nebylo. Střední zálohu jsem už hrával v dorostu docela dlouho a dnes to spíš byl návrat na místo činu. Úplně klasický tvořič sice nejsem, ale snad jsem ukázal, že i na tomto místě hrát můžu," řekl Kadlec. "Pomohlo mi, jak mě v záloze dirigoval Marcel Gecov," pochvaloval si Kadlec spolupráci s libereckým defenzivním záložníkem.

Kadlecův gól, kdy patičkou usměrnil do branky přízemní centr obránce Řezníka, udělal i vysoký umělecký dojem. "Měl jsem míč za sebou, nešlo nic jiného, než do toho centru dát patu. Vyšlo to hezky," usmíval se Kadlec.

Zatím prý nemyslí na to, jestli bude během jara bojovat spíš o nominaci na mistrovství Evropy jednadvacítek, nebo o pozvánku do seniorské reprezentace vedené Michalem Bílkem. Kadlec prý všemu nechává volný průběh. "Nebudu si vybírat, budu šťastný, ať to dopadne jakkoliv. Počkám, jak se to vyvrbí. Hodně záleží i na mých výkonech," přemítal Kadlec.

Reklama

Související témata: