Hlavní obsah

Poslední zápas nechce nikdo prohrát. Díky aspoň za remízu, hodnotil Rosický

AARHUS

Nebyl to zase tak otevřený fotbal, jak se před přátelským duelem „dánského dynamitu“ s českou reprezentací čekalo. „Čekal jsem opravdu ofenzivnější průběh utkání. Na těžkém terénu to však byl spíš boj, ani Dánové nechtěli dostat gól,“ hodnotil kapitán Tomáš Rosický. Jelikož brankář Chelsea Petr Čech zlikvidoval pokutový kop soupeře a Kadlecův přímý kop skončil jen na tyči, čeští reprezentanti se rozešli s Dánskem 0:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomášové Necid (vlevo) a Rosický v kvalifikačním duelu se Skotskem.

Článek

Rosický přiznával, že jeho poznatky však vycházejí jen z prvního poločasu. „Lehce mě táhl sval, tak jsem nechtěl riskovat a zůstal v kabině. Druhý poločas jsem tedy ani neviděl, protože jsem se musel věnovat svým věcem s fyzioterapeutem,“ usmál se záložník Arsenalu.

S podzimem národního týmu není zcela spokojený. „Chtěli jsme v kvalifikaci získat plný počet devíti bodů a máme jich jen šest. Domácí porážka s Litvou nám to prostě kazí. Kalendářní rok nikdo nechce uzavřít porážkou, takže díky aspoň za remízu v Dánsku.“

Debutu v reprezentaci se dočkal plzeňský Jan Rezek. „Užil jsem si to, remíza je asi zasloužená. Modlil jsem se, aby Petr chytil penaltu, nechtěl jsem zažít prohranou premiéru. Musím mu poděkovat, že to dokázal,“ vyprávěl útočník po utkání.

Brankář Petr Čech trénuje penalty i na tréninku reprezentace.foto: Právo/Jan Handrejch

Plzeňský debutant je teď v polovině perného dvojboje. Již v pátek večer nastoupí jeho Plzeň k poslednímu utkání ligového podzimu na Bohemians 1905. Závěrečný hvizd mezistátního utkání a začátek duelu v Edenu bude dělit pouhých 44 hodin... „V přípravě se to stává, ale k soutěžnímu utkání hned po dvou dnech jsem v mužích ještě nikdy nenastoupil. Ale fyzičku máme, zvládneme to. Hlavně se musím po návratu co nejvíc vyspat,“ věří Rezek.

Petr Čech líčil, že stranu si při penaltě předem nevybral. „To ne, čekal jsem do poslední chvíle, kam bude střílet. Do té doby jsme byli lepší, tak bylo dobře, že jsem penaltu chytil. Je jen škoda, že jsme v prvním poločase nedotáhli několik slibných šancí do přesnější koncovky,“ litoval český hrdina zápasu.

Reklama

Související témata: