Hlavní obsah

Česká mise vybírala sídlo na EURO

PRAHA

Celý minulý týden strávila česká mise v Portugalsku výběrem možných lokalit pro pobyt jednak národního mužstva, ale i fanoušků a novinářů v průběhu ME. Výpravu tvořili vedoucí české reprezentace Jaroslav Dudl a zástupci STES Jan Kinda a Lukáš Tuček, v doprovodu člena organizačního výboru ME a zástupkyně cestovky, která bude organizovat pobyt mužstva i fanoušků

Foto: ČTK/Petra Mášová

Trenér Karel Brückner už může přemýšlet o ubytování na ME v Portugalsku

Článek

"Mohu naši misi označit za velmi úspěšnou," řekl deníku Právo Jaroslav Dudl. "Viděli jsme osm center, která přicházejí v úvahu a kde se budou hrát zápasy ve skupinách. Nejvíc se nám líbilo na jihu, ale vzhledem k tomu, že jsme nasazeni a na jihu budou Portugalci, přicházejí pro nás v úvahu střed země nebo sever. I tam jsme však vybrali místa vhodná pro tento účel," dodal.

Ne všude je však už všechno připraveno. "Na některých místech jsme místo tréninkových center viděli hluboké jámy a těžkou techniku. Ve stavební buňce nám pak předali CD s obrázky, jak bude areál vypadat. U reprezentačních týmů je to tak, že ke špičkovému hotelu je vždy přiděleno jedno tréninkové centrum, samozřejmě co nejlépe dostupné. Počítá se už i s fanoušky a novináři, takže součástí budou i místnosti pro tiskové konference a setkávání s hráči," zdůraznil zkušený fotbalový diplomat Dudl.

Jednolůžkový pokoj pro každého

Na minulém ME si hráči stěžovali, že v Belgii měli k dispozici velmi malé pokoje. "Pochopitelně jsme vycházeli jak z pozitivních, tak i negativních zkušeností z minulého šampionátu. Vezmeme-li v úvahu, že před ME bude i deseti až čtrnáctidenní soustředění, mohou spolu hráči být více než měsíc, což bychom si přáli. Proto jsme přihlíželi k jejich pohodlí a soukromí. Všichni budou mít k dispozici jednolůžkové pokoje, pokud sami neprojeví přání bydlet spolu. Pamatováno je na každý detail," prozradil.

Konečný výběr za přítomnosti trenéra Karla Brücknera se pak uskuteční v prosinci tohoto roku po lisabonském losu 30. 11.

Reklama