Hlavní obsah

Devatenáctka si o ME zahraje s Nizozemskem, Ruskem a Izraelem

NYON

Čeští fotbalisté do 19 let si na jaře zahrají o účast na srpnovém mistrovství Evropy v zápasech s Nizozemskem, Ruskem a Izraelem. Rozhodl o tom dnešní los v sídle UEFA v Nyonu. Na šampionát v Rumunsku postoupí jen vítězové sedmi kvalifikačních skupin.

Foto: Ladislav Nussbauer, Sport.cz

Trenér české fotbalové reprezentace do 19 let Jaroslav Hřebík.

Článek

Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka postoupili z úvodní předkvalifikace až jako nejlepší tým z třetích míst ve skupinách. I proto byli dnes zařazeni až do posledního losovacího koše.

Nakonec byli Češi přiřazeni do skupiny 5 k Nizozemsku, které v předchozí kvalifikaci přehrálo Slovensko, Maltu a Slovinsko, aniž inkasovalo gól. Skupinu pak doplňují Rusové a Izraelci. Ani jednoho z těchto soupeřů Češi v této věkové kategorii nikdy neporazili.

S Ruskem hráli poslední kvalifikaci o ME, ovšem po remíze 3:3 přišli o šanci postoupit.

Dnes se zároveň rozhodlo i o složení předkvalifikačních skupin v boji o evropský šampionát v roce 2012. Češi se v páté skupině utkají znovu s Izraelem, Litvou a Srbskem.

Losování proběhlo i v kategorii do sedmnácti let, v níž se Češi v květnové kvalifikaci ME 2011 utkají v derby se Slovenskem, Itálií a Skotskem.

"S losem jsem spokojený. Ještě uvidíme, kde se bude hrát, ale čekají nás tři rozdílní soupeři. Itálie se prezentuje jihoevropským stylem, Skotsko je představitelem typicky ostrovního fotbalu a se Slovenskem to bude derby," řekl k losu na svazovém webu trenér Josef Csaplár.

V předkvalifikaci ME 2012 pak Csaplárovi svěřenci vyzvou Irsko, Kazachstán a Lichtenštejnsko. Skupina se odehraje v Kazachstánu.

Reklama