Hlavní obsah

Ani Nou Camp, ani San Bernabeu. Španělé přivítají Čechy v druholigové Granadě

PRAHA

Pro českou fotbalovou reprezentaci možná povzbudivá zpráva, pro fanoušky ovšem zklamání. Čtvrtý díl kvalifikace o postup na EURO 2012 proti Španělsku nesehraje Bílkův výběr ani na barcelonském Nou Campu, ani v madridském fotbalovém chrámu San Bernabeu, ba dokonce ani ve Valencii či třeba Seville o body válčit nebude. Španělé totiž rozhodli, že utkání s českým týmem sehrají 25. března na stadiónu druholigové Granady.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér reprezentace Michal Bílek (vlevo) se tváří rozpačitě. Ani on neví, co si o volbě Španělů myslet.

Článek

Španělé hodně dlouho zvažovali, kde se s českou fotbalovou reprezentací o kvalifikační body utkají. Nakonec se úřadující mistři světa a Evropy rozhodli pro Granadu, čtvrtmiliónové historické město v Andalusii proslavené především maurským palácovým komplexem Alhambra. „Opravdu nám dnes potvrdili, že vybrali Granadu,“ potvrdil informaci Sport.cz místopředseda ČMFS Jindřich Rajchl. „Zatím nevíme, co je k tomu vedlo. Snad nějaké výročí…“

Výběr Granady ovšem vyvolal řadu problémů. Hrát by se totiž mělo na stadiónu tamního druholigového klubu Nuevo Los Cármenes, který má kapacitu pouhých 16 tisíc diváků.

„Právě s kapacitou stadiónu je potíž. Podle reglementu UEFA by nám mělo připadnout jen osm set vstupenek, což je málo. Proto jsme vstoupili do jednání se španělským svazem a snažíme se, abychom jich dostali pro naše fanoušky alespoň sedmnáct set,“ prozradil Rajchl.

V Granadě se představili čeští fotbalisté naposledy před patnácti lety, kdy tam hrála Kopeckého reprezentační jedenadvacítka čtvrtfinále mistrovství Evropy této věkové kategorie. V prvním zápase prohrála 1:2, když jediný gól vstřelil současný manažer českého reprezentačního áčka Vladimír Šmicer. Odveta, při níž byl vyloučen Řepka a obě branky postupujících Španělů dal Raúl, dopadla stejným poměrem.

Stadión druholigového týmu Nuevo Los Cármenes má kapacitu 16 200 diváků a v provozu je od května 1995, kdy jej pokřtili vzájemným duelem fotbalisté Realu Madrid a Bayeru Leverkusen. Španělský celek tehdy zvítězil 1:0 gólem československého internacionála Petera Dubovského, který o pět let později tragicky zahynul při dovolené v Thajsku.

Reklama