Hlavní obsah

Fotbal Travel vyveze fanoušky poprvé do Chorvatska

Nová společnost Fotbal Travel, kterou přednedávnem založil Českomoravský fotbalový svaz společně s Čedokem, poprvé poveze fanoušky na přípravný zápas reprezentace v Chorvatsku. Do budoucna hodlá vozit příznivce nejen na zápasy národního týmu, ale chystá připravit kompletní program, který by nabízel například i zájezdy na ligové zápasy českých hráčů v zahraničí.

Článek

Fotbalový svaz s Čedokem informoval o vzniku nové společnosti již v závěru loňského roku, v úterý představil úvodní projekty. Do Chorvatska chystá autokarový zájezd, na kvalifikační duel ve Španělsku leteckou dopravu. "Do Španělska pro fanoušky připravujeme letecké speciály, ale vždy přizpůsobíme nabídku dopravním možnostem," řekl novinářům generální ředitel Čedoku Miroslav Rys.

Hlavním důvodem vzniku společného projektu bylo zprůhlednit a také zlegalizovat prodej vstupenek na zápasy českých reprezentačních výběrů. "Ne vždy v minulosti to tak bylo a někdy svaz nenaplnil reglement UEFA či FIFA. Od této chvíle ale bude prodej naprosto transparentní. Navíc nám široká síť poboček Čedoku umožní jednodušší přístup ke vstupenkám," zdůraznil bezpečnostní manažer ČMFS Martin Synecký.

Na Španěly jen 800 vstupenek

Zatěžkávací zkouška čeká Fotbal Travel už brzy. O březnový zápas ve Španělsku nejspíš bude mít zájem více než 800 diváků, kteří se na něj dostanou. Víc vstupenek totiž Češi od Španělů neobdrží.

"Už teď registrujeme objednávky jak ze strany partnerů ČFMS, kteří mají předkupní právo pro určitý počet vstupenek, tak ze strany fanklubu, který má také určitý počet garantovaný, a zájem je i ze široké veřejnosti. Domnívám se, že naplníme kompletně náš sektor, dokonce ještě svaz jedná o možnosti, aby nám Španělé počet vstupenek navýšili," dodal Rys.

Pro zajištění vstupenek se fanoušci musejí nejprve zaregistrovat na www.fotbal-travel.cz, kde také najdou informace jak se ke vstupenkám dostat. Už nyní je možné na tomto místě získat vstupenku, případně i zájezd na nejbližší přípravný zápas v Chorvatsku, který se bude hrát 9. února v Pule.

Reklama

Související témata: