Hlavní obsah

VIDEO: Moje minela, komentoval Čech svůj kiks s Liverpoolem při srazu reprezentace

PRAHA

Docela pohoda. Pro kouče fotbalové reprezentace Michala Bílka určitě, protože se mu snad ještě nestalo, aby se jeho výběr sešel kompletní a on nemusel dělat v nominaci na poslední chvíli korektury. Před cestou k první letošní přípravou do Chorvatska byl podobných problémů ušetřen. „Jen Plašil s Polákem mají drobné zdravotní problémy, ale nejsou takového rázu, aby nemohli nastoupit,“ ulevilo se trenérovi, když se v poledne sešel se svými osmnácti vyvolenými v hotelu Praha.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Čech na srazu fotbalové reprezentace svou chybu v duelu Premier League s Liverpoolem neomlouval.

Článek

Víc než o středečním vstupu české reprezentace do fotbalového jara ale samozřejmě hráči v salóncích i po chodbách dejvického hotelu probírali víkendové zápasy anglické Premier League. Prohru Chelsea s Liverpoolem a fatální Čechovu chybu především, kolaps Rosického Arsenalu ale také.

Čech se k výmluvám nesnížil

„Jasně, byla to moje chyba, ale fotbal je přece o chybách. Problém je v tom, že jsem zavinil první gól v sezóně a ke všemu v utkání s Liverpoolem, na které se snad dívali úplně všichni. Po zaváhání Manchesteru United jsme měli možnost stáhnout bodové manko, ale nabízející se šance jsme bohužel nevyužili,“ nesnížil se legionář ve službách londýnské Chelsea Petr Čech k tomu, aby nějak omlouval svůj kiks.

„Myslel jsem, že Kuyt na míč dosáhne. Zmátl mě, protože jsem chtěl zareagovat na jeho teč a míč, pro který jsem si normálně šel, mezi námi prošel. Byl jsem prostě o myšlenku pozadu. S Ivanovičem jsme se o tom po zápase už ani nebavili, protože oba jsme moc dobře věděli, co jsme měli udělat. Samo sebou že to bude člověka nějakou dobu štvát.“

Trenér Bílek kiksy neřešil

Reprezentační kouč Michal Bílek ovšem Čechovu minelu neřešil. Kolaps Rosického Arsenalu rovněž ne. „Oba jsou to natolik velcí hráči, že s nimi není třeba tyhle zápasy probírat. Očekávám, že ve středu proti Chorvatům podají takové výkony, jako v poslední době v národním mužstvu,“ hlásil a tvrdil, že myslí hlavně na Chorvatsko.

„Jsme moc rádi, že se utkáme s protivníkem takovéhoto kalibru. Vždyť Chorvati jsou devátí na světě, mají vynikající bilanci a jejich nároďák je poskládaný ze samých skvělých hráčů. A hlavně jsou trochu podobní Španělům, s nimiž se 25. března utkáme o kvalifikační body,“ glosoval reprezentační kouč středeční test v chorvatské Pule.

Hlavní bude testování defenzívy

„Budeme mít tudíž možnost si proti Chorvatům vyzkoušet, jakým způsobem bychom mohli a chtěli bránit Španěly, kteří jsou v ofenzivě ještě silnější. Kvalitní a pevná obranná činnost bude proto v Pule základem, předpokládám ale, že se předvedeme i v útoku. I výsledek je totiž pro sebedůvěru mužstva před jarním pokračováním kvalifikace důležitý,“ dodával trenér Bílek.

Jeho svěřenci absolvovali včera odpoledne na Strahově společný trénink, do Chorvatska odletí v úterý dopoledne. Zápas v Pule se hraje ve středu od 17.45h a přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: