Hlavní obsah

Brankář Čech po debaklu v Chorvatsku: Těžko jsem mohl něco udělat jinak

Test nevyšel. Čeští fotbalisté ve středeční přípravě proti Chorvatsku vyhořeli a po prohře 2:4 mají do březnového kvalifikačního duelu ve Španělsku o čem přemýšlet. Podle brankáře Petra Čecha rozhodly duel individuální chyby. "Zase bych to ale celé nezatracoval, měli jsme v utkání i dobré věci," je přesvědčen český gólman, který v závěru utkání inkasoval i kuriózní gól téměř z poloviny hřiště.

Foto: Nikola Solič, Reuters

Situace předcházející čtvrtému gólu Chorvatska. Brankář Petr Čech (vlevo) se snaží odklidit míč před Ivanem Rakitičem.

Článek
Fotogalerie

Na čtyři góly nejste moc zvyklý. Dalo se jim nějak zabránit?

Asi ne, těžko jsem mohl udělat něco jinak. Před první gólem stál Eduardo podle mě čtyři metry v ofsajdu, trefil to do jediného možného místa přesně mezi nohy. Druhý byl po hlavičce zblízka, při níž jsem byl bez šance. Při třetím bych střelu normálně vykryl, byla to polovysoká rána, jenže od kolena Romana Hubníka se zvedla o půl metru výš.

A co čtvrtý gól?

Neměl jsem jinou možnost než jít z brány, soupeřův hráč tam byl dřív. Stojím si za tím, že jsem to vyřešil dobře. Ještě jsem míč postrčil Honzovi Polákovi, ale ten ho asi ztratil. Vracel jsem se k brance a jen jsem viděl, jak balón letí do ní. Tomu se nedalo zabránit.

Co podle vás rozhodlo o tak vysoké prohře?

Individuální chyby, bylo jich zbytečně moc. Dokázali jsme se vrátit do zápasu, ale pak jsme měli i trochu smůly. Nedá se nic dělat, je třeba uznat i kvality domácích.

Je to velké varování před kvalifikací ve Španělsku?

Je jasné, že s tímhle bychom tam nemohli uspět. Chyb tam bylo hodně, ale třeba jsme si to vybrali. Dostali jsme čtyři góly, což je hodně, ale předtím jsme ve třech zápasech neinkasovali. Mrzí mě hlavně hloupé chyby na začátku, po kterých jsme domácím darovali dvougólové vedení. Ale zase bych to celé nezatracoval, měli jsme v utkání i dobré věci.

Otřepe se mužstvo z této porážky?

Pokud se poučíme z chyb. Když se jich ve Španělsku vyvarujeme, určitě nejsme bez šancí. Ale s tím, co jsme předvedli dnes, by to dopadlo hodně špatně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články