Hlavní obsah

Poslední zápas českých fotbalistů - s Kanadou

PRAHA

Už jen jednou v letošním roce vyběhnou čeští fotbaloví reprezentanti k mezinárodnímu zápasu. Svěřenci trenéra Karla Brücknera uzavřou úspěšnou sezónu v sobotu 15. listopadu v Teplicích proti týmu Kanady a bude to vůbec poprvé v historii, co se utkají s týmem ze země javorového listu. Čas zápasu bude ještě upřesněn.

Článek

"Kanaďané přiletí v nejsilnějším složení, tedy především s hráči, kteří působí v evropských ligách. Čas utkání bude stanoven po jednáních s televizemi a tak, aby nekolidoval s utkáním české jedenadvacítky ve Švýcarsku. Jednání s Kanaďany byla vstřícná. Vybírali jsme však z několika možností a snažili se i najít zajímavého soupeře. Navíc jsme chtěli hrát doma," řekl deníku Právo generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

Zájem měly i Anglie a Itálie

V nejbližších dnech udělá trenér Brückner nominaci a stanoví termín srazu. Výběr soupeře pro listopadový zápas nebyl jednoduchý. "V tomto termínu a následující středu hraje deset evropských týmů baráž o pět zbývajících míst na mistrovství Evropy 2004. Mnohé další celky, které mají účast jistou nebo skončily na třetích a čtvrtých místech v kvalifikačních skupinách nechtěly v tomto termínu hrát," řekl Fousek.

"Důvody byly různé. Někde mění trenéra nebo koncepci týmu, jinde se například rozhodli termín nevyužít a nechat hráče v klubech. Zájem však měly i silné reprezentace, jako Itálie nebo Anglie. Trenér Brückner také při výběru zohledňoval skutečnost, že s těmi, kteří mají účast na šampionátu jistou, by se chtěl utkat až na jaře a v úvahu bral i listopadový los šampionátu," dodal Fousek.

Reklama

Související témata: