Hlavní obsah

Fotbalista Holek je po operaci paty, dva měsíce bude mimo hru

PRAHA

Fotbalový reprezentant Mario Holek je po operaci paty a Achillovy šlachy, což jej zřejmě přibližně na dva měsíce vyřadí ze hry. Čtyřiadvacetiletý záložník ukrajinského Dněpropetrovsku věří, že dnešní drobný zákrok v pražské nemocnici Na Františku vyřeší jeho dlouhodobé chronické problémy s levou nohou.

Foto: Karel Felt, Právo

Mario Holek

Článek

"Pět měsíců mě to bolelo, ale trénoval jsem a hrál přes bolest. Ale v poslední době to už bylo neúnosné, proto jsme se rozhodli pro operaci," řekl ČTK Holek. Chirurg Miroslav Sinkule mu odstranil výrůstek na patě a zároveň provedl i menší zákrok na achilovce, která byla zanícená. "Achilovku prý bylo nutné vyčistit. Problémy souvisely právě s tou patou," uvedl Holek.

Šestinásobný reprezentant by měl být už v úterý propuštěn do domácího léčení. Bývalý záložník Brna by teoreticky mohl stihnout finiš ukrajinské ligy, která končí za dva měsíce. Holek, který letos v Dněpropetrovsku odehrál jen devět zápasů, odhaduje svoji nucenou pauzu asi na šest týdnů. "Doufám, že po té době bych už mohl začít s fotbalovou přípravou," řekl hráč, který do Dněpropetrovsku přestoupil před třemi lety. Dněpru zatím v ukrajinské lize patří čtvrtá pozice a bojuje o evropské poháry.

Reklama

Související témata: