Hlavní obsah

Proti Lichtenštejnsku propadli v hodnocení hráčů Hubník a Hloušek

Roman Hubník a Adam Hloušek dostali nejhorší známku v hodnocení deníku Právo za výkon v zápase českých fotbalistů proti Lichtenštejnsku (2:0). Naopak nejlépe byli v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy hodnoceni brankář Petr Čech a útočník Milan Baroš, autor jedné z branek.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Roman Hubník (vlevo) a Milan Baroš - nejhorší a nejlepší hráč zápasu

Článek

PETR ČECH  1 Bezchybný výkon. Aby taky proti Lichtenštejnsku ne! Moc práce neměl, v první půli musel vytasit jeden pohotový zákrok po minele Hubníka, po pauze taky. Tradičně podržel.

ZDENĚK POSPĚCH 3- Statický, ofenzívu s výjimkou jedné nebezpečné střely nepodpořil. Dělá pořád jednu stejnou kličku, kterou každý přečte. Nedal pořádnou přihrávku, jednou podskočil centr.

ROMAN HUBNÍK 5 Nejhorší hráč českého týmu. Absolutně nejistý, rychlostně nestačil a skoro každý jeho střet s míčem smrděl malérem. Je z formy a na reprezentaci momentálně nemá.

TOMÁŠ SIVOK 2- Daleko jistější ze stoperské dvojice. Dokonce se mohl zapsat mezi střelce, ale napálil jen obránce. Snažil se dirigovat obranu.

MICHAL KADLEC 2- Tlačil se dost dopředu. V první půli jednou zaspal a hned z toho byla šance soupeře. Neoslnil, matný výkon napravil gólovou hlavičkou.

TOMÁŠ ROSICKÝ 2- Osmdesátý zápas v reprezentaci odehrál s chutí. Měl dost prostoru, hýřil aktivitou, připsal si gólovou asistenci, ale taky dost přihrávek zkazil.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN 3- Dozadu moc práce neměl. Otázka je, jestli v takovém zápase vůbec musí být na place defenzivní záložník. Nic nevymyslel, nic nezkazil.

JAN MORÁVEK 2- Premiéra v základu dopadla dobře. Na hřišti si počínal nebojácně, dělal kličky, dokázal přesně přihrát. V první půli málem přerazil břevno. Budoucnost reprezentační zálohy.

JAROSLAV PLAŠIL 3- Už odehrál daleko lepší zápasy. Nebyl úplně ve své kůži, chyběla mu lehkost a kreativita. Jediným plusem byla gólová asistence při brance Kadlece.

MILAN BAROŠ 1- Úkol splnil, dal první gól. Měl i další šance, trefil břevno. Tlačil se hodně do zakončení, někdy to bylo až trochu na škodu, protože mohl přihrát lépe postaveným spoluhráčům.

DAVID LAFATA 2- Příjemné překvapení. „Doma“ na Dynamu byl ve svém živlu. Mezi střelce se sice nezapsal, ale hlavně v první půli byl vidět hodně. Připsal si několik střel i přesných přihrávek.

ADAM HLOUŠEK 4 Hrál od 56. minuty, ale na hřišti byl jen jeho stín. Absolutně neškodný.

TOMÁŠ NECID 3- Do hry přinesl trochu pohybu, ale jinak to nebyla žádná sláva.

JAN POLÁK nehodnocen, hrál příliš krátce.

Reklama