Hlavní obsah

Lvíčata generálku na Euro nezvládla, trenér Dovalil byl ale spokojen

OLOMOUC

Česká jednadvacítka generálku na evropský šampionát této kategorie v Dánsku nezvládla, když prohrála s Francií 0:1 a po sedmnácti zápasech tak přerušila vítěznou šňůru. Zároveň nepotěšila kouče Jakuba Dovalila, který si přál vědět, zda si jeho svěřenci poradí s nepříznivým vývojem zápasu, tedy s rolí, na kterou nebyli z předchozích duelů zvyklí.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenér fotbalistů do jednadvaceti let Jakub Dovalil

Článek

„Tou šňůrou jsme trochu žili a hodně si věřili. Je ale lepší prohrát teď, než na Euru. Horší jsme navíc nebyli. Jen jsme neproměnili své šance, zatímco oni se prosadili z jedné standardky a to rozhodlo. Lépe by zápasu slušela remíza,“ tvrdil záložník Tomáš Hořava.

„Utkání určitě splnilo účel. V dresu soupeře nastoupilo šest hráčů z minulého kvalifikačního cyklu a o to jsme to měli těžší. S hrou v poli jsem byl ale spokojen, celkem slušně jsme kombinovali, byť chvílemi Francouzi byli v přechodové fázi lepší. Hráči svou roli zvládli. Chyběla jen třešnička v podobě gólu,“ mínil Dovalil.

Oba týmy začaly opatrně, nebezpečnější byli Francouzi. Nejprve zahrozil bombou vedle Niat a pak přišel přímý kop, z něhož udeřili. Martin našel Baysseho a ten nezaváhal. Po přestávce se však Češi vypli k velkému náporu. Do šestnáctky létal centr za centrem a přibývalo i střel. Vyrovnání ale odmítli především Gecov a Mareček.

„Od 70. minuty nám začaly docházet síly. Pořád jsme si ale šance vytvářeli. Chybělo nám však tentokrát štěstí a to je asi hlavní důvod, proč jsme po dlouhé době nedali gól. Je to však jediná věc, co se nám dosud nepovedla,“ dodal Dovalil.

Reklama

Související témata: