Hlavní obsah

Národní tým má o bezpečnost postaráno

PRAHA

Nového partnera kategorie premium získala fotbalová reprezentace. Společnost G4S Secure Solutions (CZ), a.s. jí na začátek spolupráce přinese přibližně 10 miliónů korun, navíc se postará o bezpečnost národního týmu. Fotbalový svaz si od ní slibuje také vyškolení pořadatelské služby na ligových stadiónech, což by mělo výrazně přispět ke zlepšení prostředí v hledištích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Hübschman (vpravo) v souboji s Mariem Frickem z Lichtenštejnska v kvalifikačním utkání v Českých Budějovicích.

Článek

Společnost G4S zahájila spolupráci s Českomoravským fotbalovým svazem koncem března. Starat se bude mimo jiné o technologické zabezpečení jeho sídla. Stěžejním bodem spolupráce je zajištění bezpečnosti při reprezentačních utkáních národního A-týmu a týmu hráčů do 21 let a to jak při domácích zápasech, tak při zahraničních výjezdech. Na domácích stadiónech je navíc spolupráce rozšířena na pořadatelskou činnost a ostrahu reprezentačních utkání.

„První společnou akcí byl kvalifikační zápas s Lichtenštejnskem v Českých Budějovicích. Byli jsme velmi spokojeni,“ libuje si Martin Synecký, bezpečnostní manažer svazu.

„Do budoucna počítáme také se zavedením nových bezpečnostních technologií, které budou chránit nejen samotné hráče, ale i fanoušky,“ avizuje Ivan Konečný, předseda představenstva G4S.

„Zkušenosti čerpáme především od našich kolegů z mezinárodní skupiny G4S, která pravidelně zajišťuje významné události, jakými jsou třeba sportovní a kulturní akce ve Wembley, každoroční tenisový svátek ve Wimbledonu nebo chystaná olympiáda a paralympiáda v Londýně v roce 2012,“ dodává Konečný.

Nasazen může být i mobilní kamerový systém

Na otázku bezpečnosti musí dbát i vedení národního týmu. „Snažíme se hráčům dělat co nejlepší servis a toto je další kamínek do mozaiky. Kluci jsou ze zahraničí zvyklí na určitou úroveň security. Čím větší klub, tím lepší,“ poukazuje manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

G4S se zároveň stala partnerem fotbalové reprezentace kategorie premium. „Vzájemné spolupráce s G4S si vážíme a velmi vítáme vstup další prestižní značky do českého fotbalu,“ říká David Dušek, generální ředitel a předseda představenstva STES.

Společnost G4S se zároveň bude podílet na plánovaném systému licencovaných stewardů a ochranky na stadiónech první a druhé ligy. Při rizikových zápasech pak bude nasazen mobilní kamerový systém.

„Hlavním cílem je, aby se fanoušek nebál přijít na stadión a aby se na něm cítil chtěný. Chceme na stadióny přivést profesionalitu a službu fanouškům,“ přeje si Synecký.

Reklama

Související témata: