Hlavní obsah

Sedmnáctka se na MS utká s USA, Uzbekistánem a Novým Zélandem

MEXICO CITY

Čeští fotbalisté do 17 let si při své premiérové účasti na mistrovství světa v Mexiku zahrají ve skupině proti USA, Uzbekistánu a Novému Zélandu. Rozhodl o tom úterní los v koncertním sále Sala Nezahualcóyotl v mexické metropoli. Úřadující Miss Universe Ximena Navarreteová nalosovala 24 účastníků do šesti skupin, z nichž první dva týmy a nejlepší čtyři celky na třetích místech postoupí do osmifinále.

Foto: ČMFS

Česká fotbalová sedmnáctka.

Článek

Svěřenci trenéra Josefa Csaplára si první účast na mistrovství světa sedmnáctek zajistili třetím místem ve skupině evropského šampionátu. Nyní dostanou šanci se poměřit se světovou konkurencí. Navíc dostali poměrně exotické protivníky, s nimiž v této věkové kategorii sehráli dosud jediný zápas. A to s Američany, kterým v roce 2006 Češi podlehli v přípravě 0:1.

Na Nový Zéland a Uzbekistán dosud nenarazili v žádné věkové kategori včetně reprezentačního áčka.

"Pro český fotbal je velmi důležité, že se můžeme zúčastnit takového turnaje a odehrát minimálně další tři těžká utkání proti soupeřům z jiných končin. Jen to pomůže vývoji našich hráčů," řekl trenér Csaplár po postupu na MS. "Těžko teď mohu mluvit o našich ambicích. To ale není důležité. Hlavní je, co si z toho odnesou hráči a jak se tento turnaje promítne do jejich vývoje," dodal.

Šampionát začne 18. června, finále je na programu 10. července na Aztéckém stadiónu pro sto tisíc fanoušků. Češi vstoupí do turnaje 19. června duelem s USA. O tři dny později změří síly s Novým Zélandem a skupinu zakončí 25. června proti Uzbekistánu. Všechny tři utkání sehrají v Torreónu.

Kromě českých fotbalistů se na šampionátu představí i trojice rozhodčích Pavel Královec, Martin Wilczek a Miroslav Zlámal.

Los skupin MS ve fotbale hráčů do 17 let v Mexiku
Skupina A: Mexiko, KLDR, Kongo, Nizozemsko
Skupina B: Japonsko, Jamajka, Francie, Argentina
Skupina C: Uruguay, Kanada, Rwanda, Anglie
Skupina D: USA, Česko, Uzbekistán, Nový Zéland
Skupina E: Burkina Faso, Panama, Německo, Ekvádor
Skupina F: Austrálie, Pobřeží slonoviny, Brazílie, Dánsko
Program skupiny D
Neděle 19. června (Torreón): 15:00 Uzbekistán - Nový Zéland, 18:00 USA - Česko.
Středa 22. června (Torreón): 15:00 USA - Uzbekistán, 18:00 Česko - Nový Zéland.
Sobota 25. června: (Torreón) 18:00 Česko - Uzbekistán, (Pachuca) 18:00 USA - Nový Zéland.

Reklama

Související témata: