Hlavní obsah

Devatenáctka porazila Nizozemsko a drží se v boji o postup

LANŽHOT

Čeští fotbalisté do 19 let v druhém utkání kvalifikace mistrovství Evropy porazili v Lanžhotu favorizované Nizozemce 1:0 gólem Tomáše Přikryla. Nadále jsou tak v boji o jediné postupové místo, k němu však potřebují v závěrečném duelu zdolat Izrael a zároveň si hlídat skóre Ruska. To dnes porazilo Izraelce 3:1 a vede o skóre tabulku.

Článek

Nizozemci překvapivě nastoupili bez své největší hvězdy Castaignose, který dokonce chyběl i mezi náhradníky. Přesto byli od začátku aktivnější a zatlačili svěřence trenéra Jaroslava Hřebíka do obrany. Většinu času však hosté hráli na své polovině, kde nebyli nebezpeční.

Češi naopak dobře bránili podobně jako ve čtvrtečním duelu s Ruskem a navíc předváděli nebezpečně brejky. Po jednom z nich se dostali do vedení, když povedenou akci zakončil olomoucký štírek Přikryl.

Nizozemci poté hrozili, ale při jejich největší šanci pomohla českému výběru tyč. Češi ani v druhém utkání neinkasovali.

"Jsem moc rád, že jsme urvali vítězství. Bylo hodně upracované, naše obrana ale pracovala perfektně a pustila soupeře do jediné vážné situace. Z toho mám velice dobrý pocit," řekl po utkání trenér Hřebík. "Kluci do puntíku splnili zadané úkoly. Díky tomu se nám podařilo eliminovat Nizozemcům jejich hru, na kterou jsou od dětství zvyklí, a vnutili jsme jim náš styl," dodal.

Do posledního utkání s Izraelem prý půjdou Češi jednoznačně pro vítězství. "Hlavní je, abychom vyhráli alespoň o gól. Pak se můžeme ohlížet na to, jak budou hrát Rusové. Škoda, že jsme proti nim nevyužili některou z našich šancí, protože to už jsme teď měli postup v kapse. Takhle to bude napínavé až do konce," dodal Hřebík.

Reklama