Hlavní obsah

Reprezentant Pilař: Moje nominace je odměnou celému Hradci

S tenisovou raketou místo kopaček se oháněl v rámci tréninku den před zveřejněním nominace české fotbalové reprezentace pro duely v Japonsku s domácím týmem a Peru záložník Hradce Králové Václav Pilař. Tušil, že ho čeká ocenění práce odvedené ve finišující sezóně.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Radost fotbalistů Hradce Králové Tomáše Rezka (vpravo) a Václava Pilaře.

Článek

Kdy jste se dozvěděl o nominaci do národního mužstva? Kdo vám novinu zvěstoval?

Po sobotním vítězném zápase s Libercem mi volal trenér reprezentace Michal Bílek, abych si neplánoval dovolenou, tak jsem něco tušil. Když jsem se pak ve středu ráno dozvěděl definitivní nominaci, měl jsem velkou radost.

S kým jste se o ni podělil?

Ještě před zveřejněním jsem všechno řekl jen mamce, taťkovi a bratrovi. Byli šťastní. Jinak jsem se nikde nechlubil, když jsem neměl jistotu, aby pak nebyla nějaká ostuda.

Co pro vás znamená pozvánka na turnaj v Japonsku?

Jde o obrovskou odměnu pro mě i celý Hradec. Měli jsme úspěšnou sezónu. Doma jsme vlastně prohráli jen s Plzní, jinak byla na východě Čech nedobytná tvrz. Současně pro mě takové zápasy představují velkou zkoušku. Jen vidět reprezentanty soupeřů představuje školu. A naše zrovna tak. Vždyť mnohé znám jen z televize.

Naruší cesta do Japonska váš naplánovaný program po sezóně?

Chtěl jsem se jet prohřát k moři. Ale dovolenou jsem odkládat nemusel. Stejně všechno řeším až na poslední chvíli. Jeden den vyberu, druhý den letím. A zatím jsem neměl nic konkrétního. Teď mi trenér Kotal slíbil, že po návratu dostanu dovolenou, abych si odfrknul.

A budete se vůbec vracet ještě do Hradce Králové, nebo zamíříte rovnou do nového angažmá v Plzni?

Rozhodnutí nepadlo, jsem na východě Čech spokojený. Ale nabídka mistra je hodně lákavá.

Reklama