Hlavní obsah

Kouč Bílek je v klidu, fiaska v Japonsku se nebojí

Už dvakrát pod vedením Michala Bílka česká fotbalová reprezentace absolvovala přípravné turnaje v zahraničí. Pokaždé k zápasům mířila v okleštěné sestavě, která předváděla rozpačité výkony. I výsledky byly vesměs neradostné. Před včerejším odletem na Kirin Cup do Japonska byl však trenér v klidu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Michal Bílek problémy v Japonsku nečeká.

Článek

Přitom na palubě měl znovu výběr hráčů mající daleko k elitě. Na úterní sraz kvůli zranění nedorazili obránce Limberský a záložník Hübschman. Už dříve se omluvili Rosický, Plašil, Baroš, Polák, Pospěch a Pudil.

„Žádné obavy ze zápasů s Japonskem a Peru nemám. Povolali jsme nejlepší hráče, kteří jsou k mání,“ nedělal si starosti Bílek.

V minulosti trenér při debutu vyvezl národní celek do Spojených arabských emirátů, kde přišla remíza s domácími a prohra s Ázerbájdžánem, loni při turné v USA nestačil český tým na Turecko, následně urval skalp domácích.

„I na podzim při kvalifikaci mistrovství Evropy mohou přijít zranění. Alespoň dostanou noví hráči prostor ukázat kvalitu,“ prohlásil Bílek.

Absence změní taktiku 

Naznačil, že při absenci Rosického s Plašilem i dalších opor bude odlišná taktika. „Bez tradičních opor máme spíše hráče pro hru po stranách. Kvůli Feninovi, Rezkovi či Petrželovi způsob hry změníme,“ plánoval Bílek před zápasy s Peru (sobota v 8.00 SEČ) a Japonskem (úterý ve 12.30).  Oba zápasy vysílá ČT 4.

Reklama

Související témata: