Hlavní obsah

Komplikace hned na úvod. Na sraz jedenadvacítky dobelhal Kadlec o berlích

PRAHA

Na sraz dobelhal o berlích, aniž by tušil, zda na evropský fotbalový šampionát jedenadvacítek vůbec pojede. Ke zhmožděnému kotníku se totiž přidala zanícená šlacha, takže sparťanský mladík Václav Kadlec s Dovalilovým mančaftem na soustředění do Jablonce neodjel. „Zůstane v Praze, aby mohl na injekci. V pátek za námi přijede, čtyři dny mu dopřejeme klid a uvidíme, jak na tom bude. Chci, aby do Dánska cestovali jen stoprocentně zdraví hráči,“ glosoval komplikovaný začátek přípravy trenér Jakub Dovalil.

Foto: Sport.cz

Kolem startu sparťanského mladíka Václava Kadlece na evropském šampionátu jedenadvacítek se vznáší velký otazník.

Článek

První korektury v nominaci udělal trenér už před čtvrtečním srazem, další ho zřejmě čekají. Na problémy s nateklou šlachou si na srazu stěžoval Václav Kadlec, na bolesti  kolena legionář z Kaiserslauternu Adam Hloušek.

Za zranění může Pekhart

„Při rozcvičování před posledním ligovým zápase s Hradcem Králové mně Pekhart nechtěně šlápl na nohu, která během první půle natekla tak, že jsem se musel nechat vystřídat. Tolik to bolelo,“ přiznával Kadlec opírající se o berle, které nafasoval.

Pro trenéra Dovalila nic potěšujícího. „Počítal jsem s ním jako s podhrotovým útočníkem, takže mé plány by to samo sebou narušilo. Ale museli bychom si poradit,“ pravil, aniž by na sobě dal znát sebemenší rozmrzelost.

Trenér fotbalistů do jednadvaceti let Jakub Dovalilfoto: ČTK/René Volfík

„Pokud bych nebyl stoprocentně v pořádku, nemělo by smyslu, abych do Dánska jezdil. Nepomohlo by to ani mně, ani mančaftu,“ uvědomoval si Kadlec, že o evropský šampionát jedenadvacítek může přijít.

Za čtyři dny se uvidí, věří Dovalil

„Uvidíme po čtyřech dnech. Chci aby byl s námi, i když na soustředění v Jablonci mu dopřeju klid a naši doktoři se o něho postarají. V Břízkách jsou perfektní podmínky k rehabilitaci, lase sebou vezeme také, takže se snad dá do pořádku,“ plánoval kouč jedenadvacítky, jehož plány dostávají před cestou do Dánska trhliny. Jablonecký Vošahlík a ostravský Šmejkal se omluvili již před čtvrtečním srazem, náhradníci Mičola, Lensky a Fabian rovněž.

Obránců nadbytek, útočníků se nedostává

„Připadám si tak trochu jako trenér Škorpil před čtyřmi lety. I on se musel nakonec obejít na šampionátu hned bez několika opor,“ nabídl Dovalil paralelu s rokem 2007. Jeho problém ovšem spočívá v tom, že na soupisce čítající 23 jmen má přebytek obránců, zatímco ofenzivně laděných hráčů se nedostává.

„Počítal jsem s tím, že v Jablonci se budeme během soustředění věnovat taktické přípravě a že rovněž zapracujeme na kondici, teď ale budu muset plány upravit, abych neměl z mužstva lazaret,“ přiznával trenér.

Se svými mladými svěřenci se bude na mistrovství Evropy chystat v Jablonci do úterý, kdy ho zakončí v Mladé Boleslavi přípravným zápase s tamní třetiligovou rezervou. Do Dánska pak odletí mladá česká reprezentace ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: