Hlavní obsah

Trenéra Bílka potěšila hra stoperů, Čech a Gebre Selassie

MACUMOTO

Upracovaný výkon, kterému chyběla z české strany kvalita a častější přesná střelba. Tak viděl výkon svého mužstva trenér Michal Bílek, podle kterého tak je nakonec výsledek příznivý a dává jeho svěřencům ještě možnost, aby zamíchali kartami v pořadí celého turnaje.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek

Článek

Bílek hráče před zápasem upozorňoval, aby byli aktivní, soupeře napadali a hráli hodně po zemi. Jenže na hřišti to vypadalo, že si jeho rady vzali k srdci spíše Peruánci. "Chtěli jsme hrát kombinačně, ale aby to více vycházelo, k tomu nám chyběl lepší pohyb a přesnost, nedokázali jsme se ideálně odpoutat od protihráče," mrzelo českého kouče, že především před přestávkou hráči předváděli bázlivý výkon.

Jen částečně to bylo dáno ostrým větrem. "Ten byl pro oba týmy stejný, po pauze zase pomáhal trochu nám, i proto jsme hru více vyrovnali. A alespoň jsme díky Necidovi i jednou vystřelili na branku, což je ale v takových zápasech pochopitelně málo," uvedl Bílek. Podle něj mohl být národní tým rád, že ho v závěru tradičně podržel svými zákroky brankář Čech.

Kamil Vacek (vlevo) a Theodor Gebre Selassie během zápasu s Peru.foto: Reuters/Yuriko Nakao

Na malou aklimatizaci v Japonsku se trenér vymlouvat nechtěl, i když někteří hráči bezprostředně po zápase naznačovali, že fyzicky se necítili zrovna nejlépe. "Hráče však musím pochválit alespoň za to, že nevypustili jediný souboj, dokázali bojovat i ve chvíli, kdy se jim třeba individuálně nedařilo. Nováčci se přesvědčili na vlastní kůži, že mezinárodní a tím spíše zápasy na úrovni reprezentace jsou o hodně výše, než jsou zvyklí z domácí soutěže," připomněl trenér, že především pro hráče z české ligy to byl napoprvé velký skok.

Nejspokojenější byl především s výkonem obou stoperů. "Věděl jsem, že při neúčasti Tomáše Sivoka v tom nebudeme mít problém, protože Honza Rajnoch je kvalitní stoper a to svým výkonem dnes znovu potvrdil. Stopeři byli po celý zápas pod velkým tlakem a zvládli svoji práci velmi dobře, příjemně mě navíc překvapil svým výkonem při své premiéře Theodor Gebre Selassie, který se předvedl ve velmi slibném světle," řekl na adresu libereckého mladíka, který se stal prvním hráčem afrického původu, který v historii nastoupil za český národní tým.

Reklama

Související témata: