Hlavní obsah

Japonci mají jasný plán: rozdrtit Bílkův mančaft

Rozdrtit české reprezentanty. Takový cíl si podle záložníka Keisukeho Hondy dali japonští fotbalisté před rozhodujícím utkáním Kirin Cupu. S českým národním týmem se v úterý (12:30, přímý přenos ČT4 a podrobná on-line reportáž na Sport.cz) v Jokohamě utkají o celkové vítězství a prý berou jen vítězství. A to i přesto, že si musejí zvykat na nový herní systém 3-4-3.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Keisuke Honda (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z japonského týmu vstřelený gól na MS v Jihoafrické republice.

Článek

"Chceme je rozdrtit," citují Hondu japonská média. "Je to důležité utkání a je třeba, abychom ze sebe dostali maximum. Chci vyhrát a pokud možno velkým rozdílem," dodal spoluhráč českého útočníka Tomáše Necida z CSKA Moskva.

Také kapitán Makoto Hasebe odmítá, že by Japonci hráli na jiný výsledek než výhru, přestože také remíza by jim umožnila rozdělit se o celkový triumf s Českem a případně i s Peru. "Samozřejmě očekávám naše vítězství. Ale víme, že Češi nejsou snadným protivníkem. My se ale zlepšíme a vyhrajeme," prohlásil Hasebe.

Japonce zklamala úvodní bezbranková remíza s Peru, o to větší motivaci pokořit obranu českého výběru mají. Klíčové prý bude, jak si zvyknou na nový systém 3-4-3, který se jim snaží dostat do hlav trenér Alberto Zaccheroni. "Je to něco nového a musíme být trpěliví. Proti Peru nám to občas nefungovalo, ale koukli jsme se na věci, které jsme dělali špatně, a teď by to mělo být lepší," domnívá se Honda. "Jen musí každý z nás odvádět svou práci," dodal.

Těší se hlavně na Čecha

Do zápasu zřejmě nenastoupí útočník Rjoiči Maeda, který má zraněnou patu, kvůli čemuž vynechal dnešní předzápasový trénink. Jeho místo v útoku by měl zaujmout Tadanari Lee.

Korejský rodák, který dostal japonský pas teprve před čtyřmi lety, se těší hlavně na souboj s českým brankářem Petrem Čechem. Rád by prý navázal na svou trefu z finále lednového mistrovství Asie proti Austrálii. "Tehdy jsem překonal brankáře Marka Schwarzera. Teď chci dát gól Čechovi, dalšímu brankářovi světové extratřídy," prohlásil Lee. "Sice ještě nevím, jestli nastoupím, ale jsem připraven a chci vidět své jméno mezi střelci," dodal.

Na souboj s Čechem se japonští fotbalisté připravovali i při dnešním tréninku. "Je velmi dobrý. Je veliký, má dlouhé ruce, proto je třeba v zakončení mířit ještě přesněji než normálně. Proto jsme trénovali speciálně střelbu, snad nám to pomůže," prozradil Jasuhito Endo.

Reklama