Hlavní obsah

Horváth v Japonsku pookřál, nejraději by z fleku vyběhl na trávník

S reprezentací odletěl do Japonska, s reprezentací se po týdnu zase vrátí domů. Záložníka Pavla Horvátha ale nezavály do Asie fotbalové povinnosti, jen si užíval dovolenou v místech, kde před lety rok a půl působil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Horváth.

Článek

S rodinou navštívili přátele v Kóbe, poté vyrazili do Disneylandu a v úterý už společně usedli do hlediště jokohamského stadiónu, kde sledují poslední zápas Kirin Cupu. Následně společně s českou výpravou vyrazí zpět do vlasti.

Horváth byl nečekaně na palubě speciálu, který se přes Kazachstán vydal na týdenní fotbalovou misi do exotické země. Nebyl ale členem výpravy, jen využil volná místa ve speciálu, který do jeho oblíbené země mířil.

"Využili jsme té možnosti ke krátké dovolené s rodinou. Bylo fajn se znovu podívat do míst, kde jsem hrával a znovu si užívat báječné japonské suši," pochvaloval si kapitán mistrovské Plzně rozhodnutí vydat se na dalekou cestu i s manželkou a dvěma dětmi ve věku devíti a tří let.

Starší dcera v Japonsku už kdysi s tatínkem pobývala, přesto pro ni byla návštěva v mnohém objevná. "Některé lidi ještě poznávala, ale přece jen ještě tehdy byla malá," vyprávěl starostlivý otec.

Disneyland mu dal zabrat

Pro Horvátha ale byla cesta do Japonska jako pro každého otce malých dětí především pořádným zápřahem. "Dva celé dny v Disneylandu nám daly zabrat, ale děti si to skvěle užily a z toho mám především radost. Už se však těším domů, abych si dal pád dnů oddych před nástupem přípravy," připomněl čtyřiatřicetiletý hráč, že Plzeň už v příštím týdnu začne s tréninkem na novou sezónu.

Horváth si pobyt v Japonsku užil, ale když usedl do hlediště jokohamské arény pro 70 tisíc lidí, na chvíli se z něj stal zase profesionální fotbalista. "To bude parádní podívaná, kluci si to náramně užijí. Tak trochu jim to závidím, zahrát si v takové atmosféře, to bude báječné," dodal plzeňský špílmachr.

Reklama