Hlavní obsah

Bílek ho chválil. Gebre Selassie doufá, že nezůstane jen u reprezentační epizody

PRAHA

Obránce Liberce Theodora Gebre Selassieho označil kouč národního mužstva Michal Bílek za nejpříjemnější překvapení z nováčků na turnaji Kirin Cup. „Hrál poločas v obou zápasech a podal pokaždé velmi kvalitní výkon. Třeba na Peruánce stačil rychlostně i technicky. Spolehlivý byl i proti Japoncům,“ pochválil mladíka.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Kamil Vacek (vlevo) a Theodor Gebre Selassie během zápasu s Peru.

Článek

Syn etiopského otce a české matky se stal prvním hráčem tmavé pleti, který oblékl dres reprezentačního áčka. Stejnou premiéru měl před lety i v jednadvacítce. „To se nedá srovnávat, áčko je něco úplně jiného. Vždyť jsem poprvé viděl naživo Petra Čecha nebo Tomáše Sivoka. Kluci, kteří už mají v reprezentaci něco odkopáno, nováčky přijali skvěle,“ pravil. O etiopské reprezentaci prý nesnil… „Možná jednou, ale etiopský národní tým není tak kvalitní.“

Turnaj v Japonsku pro něj byla skvělou zkušeností. „A zápas s domácím týmem navíc úžasným zážitkem v atmosféře, jakou jsem dosud nepoznal. Splnilo to moje očekávání, dokonce převýšilo, protože cestou tam jsem přemýšlel, jestli si vůbec zahraju. Nakonec z toho byly dva parádní poločasy,“ liboval si sympatický mladík, který s velkým fotbalem začínal v Jihlavě, poté oblékl dres Slavie, která ho dost nepochopitelně přenechala Liberci. V jeho dresu podával letos na jaře výkony, které zaujali i kouče Bílka.

„Snad Japonsko nebyla jen reprezentační epizoda. Získal jsem velkou motivaci bojovat o dres národního mužstva. Čas ukáže, jak se mi to povede,“ podotkl.

Po návratu domů se těší na dovolenou, kterou chce strávit v Egyptě s partnerkou a její sestrou s přítelem. „Holky se chtějí opalovat, já si u moře alespoň odpočinu. Volno mám do 20. června, pokud mi dovolenou trenér neprodlouží… Nového kouče Šilhavého neznám osobně, ale prý je dobrý,“ dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články