Hlavní obsah

Zápas s Českem je nejdůležitější, tvrdí kouč fotbalistů Ukrajiny Jakovenko

PRAHA

Nejdůležitějším zápasem pro fotbalisty Ukrajiny na mistrovství Evropy hráčů do 21 let je prý nedělní úvodní duel s českou reprezentací. Tento zápas podle trenéra Pavla Jakovenka bude rozhodovat o ukrajinských ambicích. Těší se však také na utkání se Španěly, kterým chce ukázat, že Ukrajinci nejsou tak slabým týmem, jak si soupeř myslí.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Čeští fotbalisté do 21 let se s Ukrajinci střetnou v neděli.

Článek

Ukrajina se na šampionátu v Dánsku představí ve skupině B po boku Česka, Anglie a Španělska. To je podle Jakovenka hlavním favoritem skupiny. "Stačí se podívat, jak Španělé v posledních dvou letech vládnou Evropě. Na zápas s nimi se podrobně připravujeme. A to i proto, že o nás mluví jako o nejslabším celku skupiny. A my jim chceme dokázat, že se mýlí," řekl Jakovenko před odjezdem do Dánska.

Za klíčové však považuje utkání s výběrem trenéra Jakuba Dovalila. "Nejprve se musíme připravit na duel s Českem, což je pro nás nejdůležitější zápas, od kterého se budou odvíjet naše ambice," míní Jakovenko. "Český tým hraje trochu odlišným stylem, který je ale spolehlivý. Vždyť v kvalifikaci ani jednou neprohráli a neuspěli až teď v přípravě s Francií," dodal.

Největší slabinou Čechů je prý bránění standardek

Jakovenko své svěřence upozorňuje na to, že největší slabinou českého týmu je bránění standardních situací. "Trenér nám říkal, že Češi v poslední době dostali snad pět gólů po standardkách a ze hry skoro vůbec ne. Našli jsme nějaké slabiny v jejich hře, tak se je budeme snažit využít," prozradil útočník Dynama Kyjev Andrej Jarmolenko.

Ukrajinci věří, že je případná výhra nad Českem nastartuje za jejich cílem - postupem na olympijské hry. "Naším cílem je postup na olympiádu, ale já osobně neberu nic jiného než titul mistrů Evropy. Jedu do Dánska vyhrát, protože vím, že náš tým na to má," řekl záložník Jevgenij Konopljanka.

"Máme silný útok a skvělé tvůrce hry Jarmolenka a Konopljanku. Také obrana má velkou sílu, proto si také myslím, že můžeme uspět. Bez toho by ani nemělo cenu na turnaj jet," dodal obránce Olexandr Matvějev.

Reklama

Související témata: