Hlavní obsah

VIDEO: Necid Čechům na Euro nepomůže. Brankář v Čečensku ho vyřadil na půl roku

MOSKVA/PRAHA

Chtěl se spoluhráči z CSKA oslavit gól, ale nemohl se zvednout ze země. Zatímco se Brazilec Vagner Love radoval z gólu na hřišti čečenského Tereku Groznyj na 4:0, český reprezentační útočník Tomáš Necid se po předchozím souboji s gólmanem soupeře Soslanem Džanajevem stranou zájmu fanoušků i televizních kamer svíjel v bolestech a asi už tušil, že je zle. Brankář pádem pod nohy pochroumal Necidovi pravé koleno a následná diagnóza byla pro českého forvarda krutá – přetržený přední zkřížený vaz, operace a minimálně půl roku bez fotbalu.

Foto: Grigoris Siamidis , Reuters

Tomáš Necid bude půl roku bez fotbalu.

Článek

Ještě v úterý Necid bojoval v Japonsku v řadách české reprezentace o vítězství v Kirin Cupu. V pátek jej kouč CSKA nasadil v Grozném na poslední čtvrthodinu už za rozhodnutého stavu 3:0. Ex-slávistický forvard pobyl na hřišti jen pět minut, než musel být ze hry opět stažen.

Pro Necida je to první vážné zranění v kariéře a pro českou reprezentaci to znamená před klíčovými třemi zápasy o postup na EURO 2012 krutou ránu. Pro svěřence trenéra Michala Bílka je produktivita útoku jednou z největších slabin a právě Tomáš Necid se jevil jako jeden z mála nebezpečných forvardů, kteří se mohou prosadit v evropské konkurenci.

„Pro Tomáše to není příjemná věc, ale nebudeme z toho dělat vědu. Koleno si poranil každý druhý fotbalista. Tomáš je mladý, všechno má před sebou. Do půl roku bude zpátky," řekl pro ČTK Necidův manažer Jiří Müller.

Vedení moskevského klubu zvažovalo, že Necida pošle na operaci na specializované kliniky do USA nebo Itálie, nakonec se ale český fotbalista podrobí v úterý zákroku v Barceloně. Následnou rehabilitaci by Necid už mohl podstoupit v Praze.

Reklama

Související témata: