Hlavní obsah

Ještě si chci na ME zahrát o medaile, řekl Vácha čtenářům Sport.cz

Radek Malina (Viborg)Sport.czPrávo

Byl jedním z hrdinů zápasu s Ukrajinou, ale do rozhodující bitvy o postup do semifinále ME fotbalistů do 21 let proti Anglii zasáhnout nemůže. V nepovedeném souboji se Španěly se „vykartoval“ a teď může jen držet palce z tribuny. „Samozřejmě mě to mrzí. Strašně by mě štvalo, kdyby zápas se Španělskem měl být mým posledním na šampionátu. Ještě si chci zahrát o medaile,“ odpověděl liberecký fotbalista čtenářům Sport.cz v on-line rozhovoru.

Foto: Radek Malina, Právo

Český reprezentant Lukáš Vácha odpovídal čtenářům Sport.cz.

Článek

Čtenáře nejvíce zajímalo, jak se mohlo stát, že český tým za Španěly tak zaostal. Podle Váchy šlo o užitečnou lekci pro celé mužstvo: „Sešlo se hlavně to, že soupeř hrál ve vynikající formě. My jsme naopak nepodali optimální výkon, který k nám patří a prezentovali jsme se jím v utkání s Ukrajinou či v předešlých zápasech v kvalifikaci. Souboj se Španělskem pro nás všechny představoval obrovskou školu. Moc jsme se poučili do další kariéry.“

Šanci na nápravu bude mít tým trenéra Dovalila v neděli proti Anglii, liberecký záložník však v tomto duelu nastoupit nemůže. „Zápas s Angličany chceme zvládnout. Víme, že i remíza nám bude stačit, ale nebudeme držet bezbrankový výsledek. Půjdeme do zápasu s jednoznačným cílem zvítězit. Moc mě mrzí, že klukům nemohu pomoct. Bezpochyby ale podají maximální výkon, abychom postoupili do dalších bojů. Obrana udělala proti Španělsku dvě chyby, ale na Angličany budeme skvěle nachystaní a soupeře nepustíme do žádných šancí,“ ujišťoval Vácha.

Ten také přiblížil, jak dosud probíhala příprava na klíčový zápas turnaje: "Včera jsme měli pozápasový trénink. Byli jsme v aquparku, což bylo výborné na uvolnění atmosféry. Zablbnuli jsme si, skákali jsme z můstku, zašli do sauny, zašli jsme na skluzavky. Dnes odpoledne je na programu trénink zaměřený na zápas s Anglií. Snažíme se hodně odpočívat, protože souboj se Španěly nám vzal hodně sil.“

Opora Lvíčat také čtenářům Sport.cz prozradila, kdo se stará o atmosféru v kabině a má na starosti výběr hudby. „Před zápasem nám muzika hraje. Vybíráme nejnovější muziku z hitparád. Vybírá ji Marek Suchý, Bořek Dočkal, Marcel Gecov a já. O přestávce muzika nehraje. Jen odpočíváme a koncentrujeme se,“ napsal dvaadvacetiletý fotbalista.

Lukáš Vácha se také svěřil, že jeho vysněným týmem je Real Madrid, vždy obdivoval Brazilce Ronalda a od dětství je prý jeho vzorem také David Beckham. „Obdivoval jsem jeho přímé kopy a centrované míče,“ napsal.

Tazatele také ujistil, že si uvědomuje, že má ve své kariéře ještě na čem pracovat. „Je mi 22 let, celou svoji kariéru se zlepšuji. Konkrétně musím pracovat ještě na zakončení a musím zapracovat na vyrovnanosti výkonů, aby příliš nekolísaly,“ dodal. Zhruba po hodině a půl odpovídání se Lukáš Vácha se čtenáři Sport.cz rozloučil, protože už jej už čekala příprava s týmem.

Reklama

Související témata: