Hlavní obsah

Sedmnáctka v Mexiku poprvé vyhrála, teď potřebuje porazit i Uzbekistán

TORREON

Naděje ještě žije. Ve druhém utkání na světovém šampionátu fotbalistů do 17 let dal český výběr první gól a ten stačil na tři body v duelu s Novým Zélandem. O vítěznou trefu se postaral sparťanský útočník Lukáš Juliš a Češi tak jsou stále ve hře o postup ze skupiny D. V noci ze soboty na neděli však musejí v závěrečném utkání porazit Uzbekistán.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér sedmnáctky Josef Csaplár

Článek

Škoda úvodní porážky 0:3 se Spojenými státy. Situace ve skupině D se totiž po druhých zápasech pořádně zamotala a Češi jsou kvůli ní stále poslední. Ve druhém středečním utkání Uzbekistán nečekaně zdolal USA 2:1, a tak mají všechny čtyři týmy shodně po třech bodech. Csaplárův tým však vykazuje nejhorší skóre, a tak v posledním utkání ve skupině musí Uzbekistán porazit, aby šel dál.

„Snažíme se na turnaji o útočný, fyzicky náročný fotbal. Chceme samozřejmě uspět a pobyt v Mexiku si tak prodloužit, ale dosažený výsledek musí být podložen právě atraktivní hrou,“ drží se svého kréda trenér Josef Csaplár.

Proti Novému Zélandu byli Češi v Torreonu jasně lepší v prvním poločase a svoji převahu také gólově vyjádřili. Ve 28. minutě se Juliš odhodlal ke střele z dvaceti metrů a parádně se trefil do šibenice soupeřovy branky.

Po přestávce se však obraz hry změnil. Nový Zéland si vytvořil čtyři vyložené šance a český tým musel děkovat svému brankáři Lukáši Zimovi, který skvělým výkonem znovu demonstroval, proč se stal čerstvou posilou FC Janov.

Mistrovství světa ve fotbale hráčů do 17 let:
Skupina D:
Česká republika - Nový Zéland 1:0 (1:0)
Branka: 28. Juliš. Rozhodčí: Garcia (Mexiko). ŽK: Štěrba, Kadula, Adamec - Howieson. Diváci: 10 105.
Sestava ČR: Zima - Karafiát, Adamec, Lüftner, Štěrba - Kadula, Čermák (90.+5 Trávník), Salašovič, Strada (82. Nerad) - Juliš, Černý (59. Svoboda). Trenér: Csaplár.
USA - Uzbekistán 1:2 (0:1)
Zbývající program - neděle 26. června 1:00 (SEČ): USA - Nový Zéland, Česká republika - Uzbekistán.
Tabulka:
1.USA21015:13
2.Nový Zéland21014:23
3.Uzbekistán21013:53
4.ČR21011:33

Reklama

Související témata: