Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Necid podstoupil operaci poraněného kolena

BARCELONA

Český fotbalový reprezentant Tomáš Necid dnes odpoledne podstoupil v Barceloně operaci poraněného předního zkříženého vazu v pravém koleni. Útočník ruského CSKA Moskva ve Španělsku zůstane a bude tam přibližně tři týdny až měsíc rehabilitovat. ČTK to sdělil hráčův manažer Jiří Müller, který celý chirurgický zákrok sledoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník CSKA Moskva Tomáš Necid (vlevo) a trenér týmu Leonid Sluckij

Článek

"Po dohodě s doktory i s Tomášem jsem byl celou dobu na sále. Operace trvala hodinu a pět minut a všechno zatím probíhá tak, jak má," uvedl Müller.

Necida nyní čeká několikadenní odpočinek a pak rehabilitace. "Tři až čtyři dny by měl být Tomáš v nemocnici, pak dva dny v hotelu a po týdnu začne s rehabilitací. Tři neděle až měsíc zůstane v Barceloně," řekl Müller. "Lékaři mu nedoporučují letecký přesun. Pokud by sednul do letadla, mohlo by to stav kolena zkomplikovat," přiblížil Müller.

Jednadvacetiletý útočník si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni před necelým měsícem v ligovém utkání v Grozném, ve kterém se střetl se soupeřovým brankářem. Mimo hru bude přibližně půl roku a přijde o podzimní závěr kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: