Hlavní obsah

Hřebíka výkon devatenáctky potěšil, hráče ale drží při zemi

Velká spokojenost panovala v táboře české fotbalové reprezentace po vydařeném startu do mistrovství Evropy hráčů do 19 let. Výhra 3:1 nad domácím Rumunskem výrazně přiblížila tým k postupu do semifinále, ale trenér Jaroslav Hřebík brzdí nadšení.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kouč Jaroslav Hřebíksvé svěřence chválil.

Článek

"Výhra 3:1 těší, nicméně je potřeba zachovat si pokoru, musíme zůstat oběma nohama na zemi," uvedl Hřebík pro web fotbalové asociace. "Byla to dobře odvedená práce, nic víc, nic míň. Samozřejmě vnímáme, že nás teď mnozí oslavují, ale kdo ten zápas viděl, tak ví, že to mohlo dopadnout i úplně jinak. Pak by nás určitě nikdo po ramenou neplácal," dodal.

Výkon týmu ho potěšil. "Je třeba ocenit hráče za to, jak se dokázali vypořádat s deštěm a že otočili nepříznivý vývoj utkání proti domácímu celku. To má velkou váhu," řekl Hřebík. "Byly tam samozřejmě i momenty, které mě ne úplně uspokojily, především proměňování šancí, ale výsledkový dojem je velmi, velmi dobrý. Kluci hráli přesně to, co jsme chtěli."

Výhra se nerodila lehce. Hrálo se za deště a silného větru, když chvíli před zápasem bouřka vyhodila elektrický proud na stadionu. Navíc Rumunsko se ujalo vedení poté, co míč ve vzduchu nečekaně změnil směr a z centru se stala střela. "Rumuni to sehráli velmi rychle a ta střela ve vzduchu pořádně zaplavala. Měl jsem za to, že to musí jít mimo branku a najednou to zapadlo za vzdálenější tyč. Nic moc pocit," řekl brankář Tomáš Koubek.

Právě úvodní gól byl podle trenéra kaňkou na výkonu českého týmu. "Sami jsme jim k tomu pomohli. Ten gól přišel po autovém vhazování, které jsme si před zápasem na videu podrobně rozebírali a nakonec uděláme přesně to nejhorší, co jsme mohli. Ale to je fotbal," konstatoval Hřebík.

O chvíli později mohl soupeř přidat druhý gól, ale mířil mimo. "To byl možná jeden z rozhodujících okamžiků utkání. Klidně to v tu chvíli mohlo být 2:0 a to už bychom asi jen těžko otáčeli," uvedl Hřebík.

Češi poté potvrdili svou převahu a skóre otočili, když rozhodující gól padl po penaltovém faulu na Tomáše Kalase. "Faul tam byl, ale zase ne nějaký evidentní. Musím ocenit odvahu pana rozhodčího, který písknul za nerozhodného stavu proti domácím penaltu. To se vidí málokdy," řekl kouč. "Vstup do turnaje je to vynikající, nicméně ho musíme potvrdit v dalším utkání," dodal.

Reklama