Hlavní obsah

Hřebík zbrojí na finále ME se Španěly. Dají se porazit, věří

BUKUREŠŤ/PRAHA

Boj o zlato je tady! Trenér fotbalové reprezentace do 19 let Jaroslav Hřebík se pilně chystá na pondělní finále se Španěly (od 19 hodin, přímý přenos ČT4), kteří svoji palebnou sílu předvedli i v pátečním semifinále s Irskem, jež rozstříleli 5:0.

Foto: Ladislav Nussbauer, Sport.cz

Trenér české fotbalové reprezentace do 19 let Jaroslav Hřebík.

Článek

„Španělé jsou favority, ale nás zdobí bojovnost a týmový duch. Nemáme co ztratit. Ať bude medaile jakákoliv, pro mě to je už teď největší trenérský úspěch,“ řekl Právu Hřebík.

„Nemáme nikoho vykartovaného, podle statistik jsme tu druhý nejslušnější tým. Nikdo není zraněný, kluci jsou dobře připravení. I když jsme všechny zápasy odehráli naplno, nikoho nebraly křeče. Nikdo nás nepřehrál, všechna utkání jsme měli pod kontrolou. A to dávám klukům do těla. V podstatě tu jen hrajeme a trénujeme. Za více než dva týdny neměli jediný den volna, ale oni jsou hodně silní. Věřím, že vydrží i psychicky, kdyby se zápas nevyvíjel podle našich představ,“ dodal kouč.

O sestavě zatím nemá úplně jasno. „Vždycky ji děláme s ohledem na soupeře. Kluci už Španěly viděli, já si je ještě rozeberu a podle toho se rozhodnu. Španělé jsou nebezpeční prakticky ve všech činnostech. Ze třiceti zápasů, které jsme odehráli, jsme ale byli jen dvakrát horší než soupeř. Proto věřím, že i Španělé se dají porazit,“ mínil Hřebík, kterého mrzí, že tento ročník nemá svůj světový šampionát. Takže se s hráči po ME rozloučí a předá je kouči reprezentační jednadvacítky Dovalilovi.

Reklama